Teknoloji

Pinterest artık makale paylaşımı için daha kullanışlı

2012’nin en hızlı büyüyen sosyal ağı olan Pinterest, 2013’ün başından bu yana platformunda gerçekleştirilen paylaşımların daha fazla bağlamsal bilgi içermesi için çalışmalarını sürdürüyor. Bu amaç doğrultusunda yapılan hamlelere bir yenisini daha ekleyen şirket, platforma yapılan makale yerleştirmelerinde artık söz konusu makalenin başlığına, yazar adına ve tanımlamasına da yer verecek. Tüm makaleler için bu bilgilerin Pinterest üzerinden verilmesi ilk etapta mümkün olmasa da, yapılan açıklamada Pinterest’in bu bilgilerin orijinal kaynakta bulunması durumunda sıkıntı yaşamadan çekebileceği ifade edildi.

pinterest-250913

Pinterest’e yerleştirilen makalelerde orijinal adrese verilen bağlantı uzun süredir mevcut olsa da, kullanıcıların pek çoğu Pinterest içinde kalmayı tercih ettiği için bu paylaşımların okunma oranı düşük kalıyordu. Ancak yapılan güncellemeyle birlikte verilen bilgi miktarının artmasının kullanıcıları bu makaleleri okuma konusunda biraz daha teşvik edeceği düşünülüyor. Bunun da uzun vadede Pinterest’in bir ”içerik keşif” mecrası olarak görülmesine katkı sağlaması amaçlanıyor.

Makale paylaşımlarında yapılan iyileştirmeyi ürün, yemek tarifi ve filmlerle ilgili yerleştirmelere yapılan eklemeler takip ediyor. Kullanıcılar artık Pinterest üzerinden yapılan bu tarz paylaşımlarda daha geniş kapsamlı bilgilere ulaşabiliyor. Pinterest’in bu yeni içerij zenginleştirme yöntemi akıllara Twitter’ın Cards özelliğini getiriyor.

İlgili >> Pinterest

İLGİLİ HABERLER