Manşetler

Samsung Gear 360 Ön İnceleme

samsung-gear-360-on-inceleme-2 samsung-gear-360-on-inceleme-6 samsung-gear-360-on-inceleme-9Samsung’un Mobil Dünya Kongresi’nde Galaxy S7 ve S7 edge kadar ilgi gören bir diğer yeni ürünü de Gear 360 oldu. Son kullanıcılara 360 derecelik fotoğraf ve videolar üretme imkanı tanıyan Gear 360’ı aslında Unpacked 2016 etkinliği sırasında deneyimlemiştik, ancak daha detaylı ve düzgün bir ön inceleme için son güne kadar bekledik.

Gear 360 kapalı hâlde bir külah dondurmaya benziyor. Aslında bu hâliyle bile elde rahatlıkla tutulup çekim yapılabilir. Siyah renkli bölüm üçe ayrılıyor ve ayak hâlini alıyor. Böylelikle Gear 360’ı istediğiniz yere yerleştirip 360 derece fotoğraf ve videolar çekebilirsiniz. Gear 360’ın üstünde iki adet, 15 megapiksel kamera yer alıyor. Bunlar birbirlerine sırt sırta gelecek şekilde yerleştirilmiş, her biri 180 derecelik alanı kaplıyor. Böylelikle her ikisinin elde ettiği görüntülerin birleştirilmesiyle 360 derece görüntüler elde ediliyor.

Her iki kameradan alınan görüntülerin birleştirilmesiyle oluşturulan fotoğraflar ve videolar büyük yer kaplar, ancak neyse ki Gear 360’ta 128 GB’ye kadar kapasiteye sahip kartları destekleyen microSD kart yuvası bulunuyor. 360 derecelik bir videonun saniyesi ortalama 5 MB’lık bir alan tuttuğunu düşünecek olursak, en az 64 GB kapasiteli bir microSD kart işinize epey yarayabilir.

Kameranın tepesinde kayıt butonu ve küçük bir LED ekran yer alıyor. GoPro kameraların kontrolüne benzer şekilde Samsung Gear 360’ı da kontrol etmek mümkün. Kenardaki Menü tuşu hem ekran üzerinde gezintiyi sağlıyor hem de Bluetooth bağlantısının kurulması için kullanılıyor. Galaxy S7 ve S7 edge gibi telefonlarla gösterimi yapılan Gear 360, geçen yılın üst sınıf Samsung telefonları Galaxy S6, S6 edge, S6 edge+ ve Note 5 ile de uyumlu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Samsung Galaxy S7 ve S7 edge Ön İnceleme

Yukarıda saydığımız desteklenen telefonlara NFC kolaylığıyla ve Bluetooth üzerinden bağlantı kurduktan sonra, Gear 360 Manager uygulamasını kullanarak akıllı telefonu bir uzaktan kumanda ve vizör gibi çalıştırmak, böylelikle çekilen görüntüye dair geri beslemeyi anında almak mümkün. Parmağınızı ekranda sürükleyerek istediğiniz yöndeki görüntüyü ekranda alabilirsiniz. Gear 360 ile fotoğraf, videonun yanı sıra Time Lapse ve Video Loop çekimler yapılabiliyor.

Facebook, YouTube gibi video paylaşımının yüksek olduğu ortamlarda 360 derece video desteği mevcut ve kütüphane de giderek genişliyor. Ayrıca Samsung Gear VR, HTC Vive ve benzeri VR aygıtları da giderek daha fazla kişiye ulaşacak gibi görünüyor. Böyle bir ortamda pratik bir ürün olan Samsung Gear 360 iş yapabilir gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER