Teknoloji

Huawei ve Leica akıllı telefon kameraları için birlikte çalışacak

huawei

huawei leica

Küresel mobil endüstrisinin önemli oyuncularından biri olan Çinli Huawei, akıllı telefonlarının kameralarını geliştirmek adına ünlü Alman kamera üreticisi Leica ile işbirliğine gideceğini açıkladı. Huawei Leica işbirliğinin Japonya’nın en büyük kamera fuarı CP+ çerçevesinde açıklanmasını ise ilginç bir tercih olarak nitelemek mümkün.

Huawei ve Leica imzalı basın açıklaması ise barındırdığı iddialı ifadelerle dikkat çekiyor. Açıklamada anlaşmanın iki şirketin ortak “premium” hedefleri ruhları doğrultusunda birlikte çalışma ortamı sağlayacağı belirtilirken, bu ortaklığın akıllı telefon fotoğrafçılığının yeniden keşfini mümkün kılacak bir enerji yaratmasının arzulandığı ifade edildi.

İki şirket arasındaki işbirliğinin nasıl bir yapı çerçevesinde gerçekleşeceği ise henüz bilinmiyor. Leica, uzun yıllar boyunca teknoloji konusunda Panasonic ile işbirliği yapmış ve Panasonic tarafından üretilen kameralara kendi logosunu ve markalarını yerleştirmişti. Panasonic’in Android işletim sistemli “kamera telefonu” CM1 de Leica markalı bir lens ile birlikte gelmişti. Leica’nın “lüks marka” imajı, Huawei’ye anavatanı Çin’de bir avantaj sağlayabilir.

Huawei ve Leica arasındaki işbirliğinin geçmişteki benzer örneklerden daha derin olmasında ortaya her iki şirketin de faydasına olacak bir durumun çıkması muhtemel gözüküyor. Leica, mobil fotoğrafçılığın önemini fark etme konusunda hızlı hareket ederken, Huawei de küresel bilinirliği giderek artan markasına Leica’nın sunacağı optik uzmanlıkla biraz daha değer kazandırabilir. Taraflar arasındaki ortak çalışma devam ettikçe işbirliğine dair daha fazla bilgi verileceği belirtildi. Yakında Huawei’nin akıllı telefonlarında Leica’nın meşhur kırmızı noktasını görmek kimseyi şaşırtmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER