Teknoloji

Samsung’un yeni Galaxy tabletinde Intel işlemcisi bulunabilir

Samsung yeni Android tabletinde Intel’den destek alabilir. Reuters’in haberine göre Samsung’un yakında çıkacak Android tabletinde Intel işlemcisi kullanılacak. Ajansın kaynaklarından aldığı bilgilere göre Atom Z2580 olarak da bilinen Intel Clover Trail+ yongaseti Samsung Galaxy Tab 3 10.1 tabletini güçlendirecek.

samsung-galaxy-tab-2-10-1-on-inceleme-00008

Samsung’un bu yeni tableti ne zaman tanıtacğı belirtilmese de, 20 Haziran tarihinde düzenlenecek, yeni Galaxy ve Ativ serisi ürünlerin tanıtılmasının beklendiği etkinlik bu yeni tabletin tanıtımına da ev sahipliği yapabilir. Galaxy Tab 3 ailesinin 7 inç’lik üyesi de geçtiğimiz ayın sonlarında duyurulmuştu.

Güney Koreli şirket şimdiye kadar çıkardığı Galaxy Tab serisi tabletlerinde ARM tabanlı işlemcilere yer veriyordu. Ativ serisi Windows ürünlerindeyse Intel işlemciler kullanılıyordu. Galaxy Tab 3 10.1’de de Intel işlemcinin kullanılacak olması hem Samsung hem de Intel açısından önemli bir olay sayılabilir. Samsung Android ürün serisine ilk kez Intel işlemciyi sokmuş olacakken, Intel de Samsung gibi önemli bir üreticinin Android cihazına işlemcisini sokarak rekabette önemli bir avantaj elde edecek.

İlgili >> Reuters

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER