Teknoloji

Qualcomm’un Snapdragon BatteryGuru uygulaması beta sürecinden çıktı, Türkçe dil desteği eklendi

Qualcomm Snapdragon BatteryGuru uygulamasını güncelledi ve bu ücretsiz Android uygulamasını beta sürecinden çıkardı. Qualcomm’un parlak, yüksek çözünürlüklü ekranlardan arka planda çalışan uygulamalara kadar pil ömrü konusunda birçok tüketene sahip olan akıllı telefonlar için geliştirdiği Snapdragon BatteryGuru uygulaması cihazın ayarlarını optimize ederek batarya ömrünü artırmayı amaçlıyor.

qualcomm-snapdragon-battery-guru-300513

Pil tasarrufu yapmak için birçok yol bulunuyor, ancak bir uygulamanın tüm bu zahmetli işleri tek başına yapması büyük bir avantaj sağlıyor. Google Play Store’da bu görevi yerine getirmeye talip çeşitli uygulamalar bulunuyor ve Snapdragon’un BatteryGuru uygulaması da bunların arasında yer alıyor. Ancak bu uygulamanın en önemli artıları arasında, gereksiz tüm aktiviteleri ortadan kaldırması, Wi-Fi’yi gerektiğinde açması, uygulamaların ne zaman veri güncelleyeceği konusunda da kullanıcının telefon kullanım sıklığına bağlı olarak yardımda bulunması yer alıyor.

Şimdiye kadar 100 binin üzerinde indirilen bu uygulama beta sürecinden çıktı ve dünya çapında indirilmeye başlandı. Ayrıca Qualcomm bu uygulamaya aralarında Türkçe, Almanca,  Çince, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece, Portekizce ve Rusça dil destekleri ekledi.

Snapdragon BatteryGuru uygulaması tahmin edeceğiniz üzere Snapdragon işlemcili cihazlarda çalışıyor. Samsung, HTC, LG, Motorola veya Sony gibi birçok üreticinin geniş kapsamdaki modellerinde bu uygulama kullanılabiliyor.

İlgili >>Google Play Store

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.xiam.snapdragon.app#_blank

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER