Teknoloji

Tumblr web sitesindeki akışta reklam yayınına başlıyor

Tumblr bundan yaklaşık bir ay önce mobil akış içinde reklam yayınına başlamıştı. Popüler blog ağı söz konusu reklamları mobil akışın ardından web sitesindeki akışa taşıyor. ”Sponsorlu Paylaşımlar” olarak adlandırılan bu reklamlar genellikle Tumblr’a uyumlu GIF animasyonları şeklinde yayınlanacak. Bu paylaşımların sağ üst köşesinde reklam olduklarını belirtmek için bir dolar ikonu yer alırken, Tumblr’dan yapılan açıklamada ”Sponsorlu Paylaşımlar”ın mobil platformda bugüne kadar 10 milyon beğeni ve yeniden paylaşım aldığı ifade edildi.

tumblr-logo

Tumblr’ın küresel satış operasyonlarından sorumlu olan Lee Brown, reklam uygulamalarına hem Tumblr kullanıcılarının hem de reklamverenlerin inanılmaz derecede olumlu yaklaştıklarını dile getirdi. Tumblr Radar’ındaki ve sponsorlu mobil paylaşımlardaki etkileşim oranının çok yüksek olduğunun altını çizen Brown, aynı dikkatle inşa ettikleri yaklaşımı web sitesine uygulayacaklarını belirtti.

tumblr-reklam-310513

Tumblr’ın ilk web reklamları önümüzdeki aydan itibaren tüm kullanıcılara gösterilecek. Bu başlangıç sürecinde Tumblr’a Viacom, Ford, Universal Pictures, Capital One, AT&T, Denny’s ve Purina reklamveren olarak eşlik edecek. Kullanıcılara tıpkı mobilde olduğu gibi günde 4 adet sponsorlu paylaşım gösterilecek. Her ne kadar Tumblr geçtiğimiz hafta 1 milyar dolar karşılığında Yahoo tarafından satın alınsa da, söz konusu reklam yayınının Tumblr’ın daha önce çizdiği yol haritası kapsamında olduğu düşünülüyor. Blog ağı satın almadan önce elindeki gücü paraya çevirmesi için yatırımcılardan ciddi ölçüde baskı görmekteydi.

İlgili >> Tumblr

İLGİLİ HABERLER