Teknoloji

Nokia Lumia 928’in video çekim yeteneğini iPhone 5 ve Galaxy S III ile karşılaştırıyor

Nokia Lumia 928 modelinin ABD’de çok yakında piyasaya çıkacağı bir sır olmaktan çıktı. Nokia’nın CEO’sunun ağzından işareti verilen bu akıllı telefonun reklamları bile daha ürünün resmi tanıtımı yapılmadan ortalıkta dolaşmaya başladı. Nokia’nın ABD ekibi bu telefonun hünerlerini de çeşitli şekillerde sergiliyor. Nokia Lumia 928 için açılan özel web sayfası içinde yer alan bir video bu telefonun kamera yeteneklerini iPhone 5 ve Samsung Galaxy S III’ünkiyle karşılaştırıyor.

nokia-lumia-928-080513

Bir lunaparkta çekilen ve bir hayli hareket barındıran videoya bakıldığında Lumia ile yapılan çekimlerde renklerin daha doygun olduğu ve odaklamanın daha keskin yapıldığı görülüyor. Ayrıca hareketin videoya olan olumsuz etkileri de Nokia Lumia cephesinde daha az gibi görünüyor. Bunda büyük ihtimalle Lumia 928’in 8.7 megapiksel olduğuna inanılan kamerasında yer aldığı söylenen optik görüntü sabitleme sisteminin etkisi bulunuyordur.

Nokia Lumia 928 sadece ABD’ye özel bir model olabilir. Ancak Nokia, 14 Mayısta Londra’da düzenleyeceği toplantıda bu telefonun uluslararası pazara özel başka bir versiyonunu da tanıtabilir.

İlgili >> Nokia

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER