Manşetler

Nokia 41 megapiksel kameralı Windows telefonunun işaretini verdi

Nokia’nın 11 Temmuz tarihinde New York’ta düzenleyeceği basın toplantısıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Şirketin dün bu etkinliğin 41 megapiksel kameralı Lumia akıllı telefonuyla ilgili olacağını yayınladığı bir tanıtım görseliyle belli etti. İnternet üzerinden canlı yayınlanacağı belirtilen etkinlik için hazırlanan tanıtımda “41 Milyon Neden” yazısının siyah renkle ve kalın puntolarla yazılması dikkat çekiyor.

nokia-11-temmuz-41-milyon-neden-200613

41 milyon ibaresi büyük ihtimalle 41 milyon pikseli simgeliyor. Nokia’nın geçen yıl çıkardığı ve Symbian işletim sistemiyle çalışan Nokia 808 PureView akıllı telefonu 41 megapiksellik arka kamera barındırmasıyla dikkat çekiyordu. Nokia’nın çıkacak yeni Lumia telefonunun 41 milyon yenilik yerine 41 milyon piksel destekli kamera barındırması daha yüksek ihtimal taşıyor gibi görünüyor.

Nokia’nın EOS kod adıyla anılan akıllı telefonuna ait detaylar bir süredir ortalıkta dolaşıyor. Windows Phone işletim sistemiyle çalışacağı belirtilen bu telefonda 41 megapiksel sensörlü bir kameranın bulunduğu da iddia ediliyordu. Telefonun geçtiğimiz günlerde sızan fotoğrafları da bunu doğrular nitelikteydi. Üst sınıf Lumia telefonlarının standart tasarımına sahip olan cihazın arkasında büyük sensöre rahatlıkla ev sahipliği yapacak hafif şişkin bir bölge yer alıyordu.

Nokia’nın 11 Temmuzda New York’ta düzenleyeceği etkinlik Türkiye saatiyle akşam 18’de başlayacak. Bu etkinlik Nokia’nın Conversations blogu üzerinden de canlı olarak yayınlanacak.

İlgili >> Nokia Conversations Blog

İLGİLİ HABERLER