Teknoloji

Microsoft Office Web Uygulamaları yakında Google Docs gibi gerçek zamanlı belge düzenleme özelliğine kavuşacak

Microsoft, bir açıklama yaparak, çevrim içi Office Web Uygulamaları servisinin fonksiyonlarını genişleteceğini ve yeni özelliklerle bu platform üzerinden de, tıpkı Google Docs’ta olduğu gibi, gerçek zamanlı belge düzenleme işleminin gerçekleştirilebileceğini duyurdu. Belgeler üzerinde eş zamanlı olarak ortak çalışabilme özelliği de servisin getirdiği yeniliklerden bir diğeri olarak ön plana çıkyor.

microsoft-office-yeni-logo-101012

Şirket tarafından yapılan açıklamada bu yeniliklerin işleyişi hakkında bazı bilgiler verildi. Belge üzerinde ortak çalışma özelliği daha önce Office’in masaüstü ve web sürümlerinde bulunsa da, eş zamanlı olarak bu imkanın sunulmuyordu. Microsoft bu özelliğin aktif hale gelmesiyle birlikte bir dosya üzerinde yapılan tüm değişikliklerin herhangi bir yenilemeye ihtiyaç olmadan anında görülebileceğini belirtti.

Gerçek zamanlı ortak çalışma özelliğinin ilk kullanım alanıysa PowerPoint Web Uygulamaları oldu. Artık çevrim içi ortamda grup halinde bir sunum hazırlamak öğrenciler ve çalışanlar için fazlasıyla kolaylaşacak. Microsoft gerçek zamanlı ortak düzenlemenin önümüzdeki aylarda daha geniş bir kapsama kavuşacağını açıklarken, işleyişi anlatan bir video yayınlamayı da ihmal etmedi. Microsoft bu değişikliklere ek olarak Android tablet kullanıcılarına sunduğu özelliklerin kapsamını da genişletecek ve Android tablet kullanıcılarıyla diğer tablet kullanıcıları arasındaki makası kapatacak.

İlgili >> Office 365 Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER