Teknoloji

Kodak’tan Pynk fotoğraf baskı servisi

Bazı şeyler vardır, aslında çok güzeldir ancak aldıkları isim onların işlevlerini perdeler. İşte bu duruma bir örnek karşımızda duruyor. Kodak yeni bir özelleştirilmiş baskı servisinin duyurusunu yaptı. Bu servis kullanıcıların büyük mağazalardaki baskı kiosklarından baskı almalarına olanak sağlıyor.

Aslında adına bakılacak olursa, Kodak’ın neyi duyurduğunu anlamak o kadar da kolay değil. Pynk adı biraz garip gibi duruyor. Kullanıcı herhangi bir çeşit medyaya depoladığı fotoğrafları yanına alıp mağazaya gidiyor. Duvara asmak istediği ya da masaya koymak istediği bir çerçeve tarzı seçiyor daha sonra çerçeve için atanmış barkodu Pynk kioskuna okutuyor.

Daha sonra sıra bu çerçeve içine fotoğraf koymaya geliyor. Kullanıcının seçtiği yükleme yöntemine göre fotoğrafları alan kiosk üzerinden istenilen fotoğraf seçildikten sonra Pynk kiosku bunu yeniden boyutlandırıyor, kırpıyor ve seçilen çerçeveye uyacak boyutta ve mükemmel bir şekilde yeniden düzenlenmiş şekilde kağıda basıyor. Birden fazla fotoğraf seçip onları aynı kağıda bastırmak da mümkün.

Kodak bu kioskun fiyatı hakkında bir bilgi vermiyor. Ancak bir şey kesin: Eğer fiyatı çok fazla olursa başarısız olmaya mahkum. Doğru bir şekilde fiyatlandırıldığı takdirdeyse çok beğenilecek bir servis olduğu su götürmez bir gerçek. Umarız çok yakında buralara da gelir.

İlgili – Kodak Pynk

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER