Teknoloji

iPad Pro Smart Keyboard’un Türkçe Q ve F klavye düzenli versiyonları satışta

ipad pro smart keyboard
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ipad pro smart keyboardApple’ın 12.9 inç ve 9.7 inç iPad Pro tabletleri için çıkarmış olduğu Smart Keyboard klavyeler sayesinde bu tabletler, Apple’ın da beklediği gibi kullanıcılara bir PC’de yazı yazıyorlarmış hissini fazlasıyla veriyor. Gerçekten de, daha önce gerçekleştirmiş olduğumuz iPad Pro incelemelerinde, Smart Keyboard sayesinde bu tabletlerin deneyimlerinin gerçek anlamda farklılaştığını, standart bir iPad’den ayrıştığını görmüştük. Tabii ki, bir de Apple Pencil’ın kattıkları var ki, o ayrı bir konu…

Smart Keyboard şimdiye kadar sadece ABD İngilizcesi karakter dizilişiyle sunuluyordu. Yani, Türkçe’ye has harfler klavyede bulunmuyordu. Bununla birlikte noktalama işaretlerinin yeri de alışılmış konumlarından farklıydı. Smart Keyboard, bu hâliyle bile klavyeye bakmadan, hızlı şekilde yazı yazmaya alışmış olan kullanıcılar için düzgün bir deneyim sunmaya yetiyordu. Ancak şimdi Türkçe Q ve Türkçe F klavye versiyonlarının çıkmasıyla birlikte, iPad Pro’ya özel Smart Keyboard’lar gerçek anlamda istenen rahatlığı sunuyor.

ipad-pro-smart-keyboard-turkce-q-120317-612.9 inç ve 9.7 inçlik iki farklı iPad Pro’ya özel olarak çıkarılan Türkçe Q ve F klavyeler sırasıyla 749 TL ve 649 TL’lik fiyat etiketlerine sahip. Bu klavyelerde tuşlar Amerikan İngilizcesi versiyonuyla aynı büyüklüklere sahipken, Enter tuşunun Türkçe klavyelerde olduğu gibi L şeklinde tasarlandığını görüyoruz. Smart Connector sayesinde tablete kolaylıkla bağlanan, kumaş yüzeyi ve yeterli derinlikteki tuşları sayesinde rahat şekilde yazı yazma imkanı sunan Smart Keyboard, kullanılmadığı zamanlarda da iPad Pro için ince bir kapak işlevi görüyor.

ipad-pro-smart-keyboard-turkce-q-120317-4Türkçe klavyelerle birlikte gelen en büyük rahatlık tırnak işaretini kullanmak oluyor. Daha önce Amerikan İngilizcesi düzenindeki klavyeyi Türkçe klavye gibi kullanırken, tırnak işaretini yapmak pek kolay olmuyordu, çoğu durumda başka bir yerden kopyalayıp yapıştırmak gerekiyordu. Şimdi Türkçe düzenli yeni klavye seçenekleriyle birlikte tırnak işareti alışılmış yerinde iPad Pro kullanıcılarını bekliyor.

Türkçe Q ve F klavye seçenekleriyle birlikte Amerikan İngilizcesi düzenindeki Smart Keyboard’un satışları da sürüyor.

İLGİLİ HABERLER