Teknoloji

Hangouts Chat ve Meet adlı iki kurumsal hizmete bölünüyor

hangouts chat
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

hangouts chatGoogle Hangouts mesajlaşma platformunu iki farklı servise ayırdı ve bunları kurumsal kullanıcılara odaklanacak şekilde yeniden yapılandırdı. Hangouts Meet ve Chat olarak adlandırılan bu iki servis kurumsal kullanıcılara video konferans ve grup mesajlaşma özelliklerini sunuyor. Bu anlamda Slack ve Microsoft’un benzer servislerine rakip hâline geliyor. Her iki uygulama da Google’ın G Suite olarak adlandırdığı servislerinden yararlanıyor.

Hangouts Meet bir kurumun dünyanın dört bir yanına dağılmış çalışanları arasında tam ekranda video görüşmeleri yapma imkânı tanıyor. Kullanıcılar Meetings olarak adlandırılan her bir video görüşmesi üzerinde en fazla 30 kişiyle aynı anda görüşme imkanı bulunuyor. Sadece paylaşılan bir bağlantıyla, herhangi bir hesaba veya indirme işlemine ihtiyaç duymadan görüşmelere katılmak mümkün oluyor. Görüşmelere katılım özel iOS ve Android uygulamalarından ya da basit şekilde web sitesi üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

Hangouts Chat ise Slack tarzında, satır satır mesajlaşmaya izin veren bir servis olarak öne çıkıyor. Oluşturulmuş özel sanal odalarda kullanıcılar birbirlerine mesaj gönderebiliyor veya doküman paylaşımında bulunabiliyor. G Suite entegrasyonu sayesinde Google’ın diğer servislerinden kolaylıkla doküman paylaşmak da imkan dahilinde bulunuyor. Hangouts Chat sohbet robotlarını da destekliyor. Kullanıcılar kendi kodlarını yazabilirken diğer şirketler de çok yakında kendi sohbet robotlarını ekleyebilecekler.

Hangouts Meet, G Suite kullanıcılarına çoktan sunulmaya başlandı. Hangouts Chat’e erişmek isteyenlerin ise öncelikle Erken Katılım Programına kayıt yaptırmaları gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER