Teknoloji

Huawei Nokia’yı satın alma fikrine açık, ancak böyle bir planı yok

Nokia akıllı telefon pazarında Lumia serisi Windows telefonlarıyla yeniden iddialı hâle gelmeye çalışıyor. Ancak bununla birlikte Finlandiyalı şirketin akıllı telefon biriminin satışıyla ilgili olarak belirli aralıklarla dedikodular çıkıyor. Microsoft’un Nokia’yı günün birinde satın alabileceği haberleri dillendirilen popüler dedikodular arasında yer alırken başkalarının da Nokia’ya ilgi duyduğunu öğreniyoruz.

huawei-logo-190912

Dün Londra’da düzenlediği bir etkinlikle yeni Android telefonu Ascend P6’yı tanıtan Huawei’nin tüketici işleri biriminin yönetim kurulu başkanı Richard Yu, Financial Times’a çeşitli satın alma fikirlerini değerlendirdiklerini, birleşim sayesinde bir sinerji yakalanabileceğini kaydetti. Satın alma konusunda açık fikirli olduklarını ifade eden Yu aslında Nokia’yı kastetmemişti, ancak açıklamalarının ardından Nokia’nın hisse senetlerinde bir artış göründü.

Yu, Nokia’nın potansiyel bir satın alma için gözardı edilecek seçenek olmadığını söyledi. Windows Phone’un başarıya ulaşıp ulaşmayacağını söylemenin zor olduğunu söyledi, üçüncü sıradaki işletim sistemi için “zayıf” nitelendirmesini yaptı. Aslında yöneticinin böyle bir tanımlama yapmasında Windows Phone cihazı için Microsoft’a ödenen lisans ücretinin de payı bulunuyor. Android için böyle bir ücretin bulunmaması iki işletim sistemi arasındaki ayırt edici noktayı oluşturuyor.

Bu arada Yu’nun açıklamalarının ardından Huawei Reuters haber ajansına bir açıklama yaptı ve Nokia’yı satın almak gibi bir planlarının bulunmadığını kaydetti. Ne var ki, şirket satın alma fikrine sahip olduğunu yalanlamadı.

Aslına bakarsanız, Nokia’nın birilerine satılmak gibi bir düşüncesi yok gibi görünüyor. Şirket şu sıralar donanım yelpazesini genişletmek için çalışmalar yapıyor. Geçtiğimiz ay Nokia Lumia 925’i çıkaran üreticinin çok yakında 41 megapiksel kameralı, EOS kod adıyla anılan Windows telefonu tanıtması bekleniyor.

İlgili >> Financial Times, Reuters

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER