Teknoloji

Huawei Watch Fit 3, tasarımıyla adından söz ettirecek

huawei watch fit 3

Huawei, bu hafta içinde akıllı telefon sektöründeki iddiasını pekiştirecek yeni amiral gemisi Huawei Pura 70 Serisi modellerini tanıtarak teknoloji dünyasının dikkatini üzerine çekti. Ancak firmanın yeni girişimlerinden bir diğeri olacak “Watch Fit 3” akıllı saatinin yakında piyasaya sürüleceğinin haberleri de gündeme oturacak gibi görünüyor. Huawei’nin akıllı saat pazarındaki son hamlesi Apple Watch modelleriyle, özellikle tasarım açısından epey karşılaştırılacak gibi görünüyor.

Huawei Watch Fit 3 ve Apple Watch arasındaki benzerlikler dikkat çekiyor

Roland Quandt tarafından Twitter üzerinden paylaşılan Huawei Watch Fit 3 görselleri, saat tasarımlarının üreticiden üreticiye büyük farklılıklar gösterdiği Wear OS dünyasında, bu modelin açıkça pazar lideri olan Apple’dan ilham aldığını gösteriyor. Karemsi bir forma sahip olan ve inceltilmiş çerçeveleri, yuvarlatılmış köşeleri ve sağ tarafında bulunan iki düğmesi (bir tanesi döner taç ve diğer fiziki bir düğme) ile dikkat çeken Huawei Watch Fit 3, geleneksel kulakçıklar olmaksızın bağlantı sağlayan bir bant özelliğine de sahip.

Bu detaylar, Apple Watch’un tasarım özellikleriyle benzer gibi görünse de, Huawei Watch Fit 3 piyasaya çıktığında, yazılım kabiliyetleri açısından Apple Watch’tan daha farklı bir deneyim sunacaktır diyebiliriz.

Huawei’nin “Watch Fit” serisi, akıllı saat işlevlerinden daha çok fitness takibi üzerine odaklanıyor. HarmonyOS’un hafifletilmiş bir versiyonunu çalıştıran bu cihaz, birkaç uygulamayı desteklemenin yanı sıra, fitness ve uyku takibi ile telefonunuzdan bildirim ve çağrıları almanızı sağlayacak özelliklere sahip. Huawei Watch Fit 2’nin şarjı tam 10 gün sürebildiği belirtiliyor, bu da Huawei’nin pil teknolojisinde ne kadar ilerlediğinin bir göstergesi.

Tasarımsal benzerliklerin yanı sıra, kullanıcıların Huawei Watch Fit 3’ün yazılım yeteneklerini ve kullanım kolaylığını Apple Watch ve diğer modern Wear OS saatleriyle kıyaslaması kaçınılmaz olacak. Huawei’nin bu yeni modelle pazardaki rekabette nasıl bir yer edineceği, kullanıcılardan ve teknoloji analistlerinden gelecek geri dönüşlerle daha net anlaşılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER