EğlenceManşetler

Apple TV için yayınlanan beta sürümü iTunes Radio uygulamasını getiriyor

Apple, oturma odalarına özel multimedya cihazı Apple TV için 5.4 yazılımının beta sürümünü yayınladı. Beta yazılımında dikkat çeken en önemli detay ise Apple’ın geçen hafta duyurusunu yaptığı ve sonbaharda gelecek iOS 7 ile birlikte iPhone, iPad ve iPod touch’ta kullanıma sunulacak olan iTunes Radio servisi oldu.

apple-tv-5-4-190613

Şimdiye kadar iOS 7 cihazlarıyla test edilmeye açık olan bu müzik servisi Apple TV için çıkan beta yazılımıyla birlikte bu cihaz üzerinde de test edilebilir hâle geldi. Apple TV’de iTunes Radio için bağımsız bir uygulama bulunuyor. Kullanıcılar iTunes Radio üzerindeki menülerin cihazda yüklü olan diğer uygulamaların menülerine benzediğini farkedecektir. Apple TV için iTunes Radio üzerinde Apple tarafından derlenmiş çeşitli istasyonlar gösteriliyor. Ayrıca kullanıcılar iTunes üzerinden şarkı satın alma ve tercihlerine göre istasyonlar oluşturma imkanına da sahip oluyor.

iTunes Radio’nun yanı sıra Apple TV kullanıcılar beta sürümünü yükledikleri takdirde Konferans Odası olarak Türkçeleştirebileceğimiz görüntü modunu da kullanabiliyor. Bu görüntüleme modu toplantı odalarında içerik paylaşımını daha kolay hâle getirecek gibi görünüyor. Ayrıca bu mod iOS cihazını AirPlay üzerinden Apple TV’ye nasıl bağlayabileceğiniz konusunda kılavuzluk da ediyor. Öte yandan güncellemeyle alt yazı stilleri için yeni özelleştirme seçenekleri gelecek.

Apple TV üzerinde iTunes Radio da hâla test aşamasında bulunuyor. Bu nedenle şirket sonbaharda yayınlanması beklenen bu özellik üzerinde çeşitli değişiklikler yapabilir. Yapılan yenilikleri yakından görmek için aşağıdaki videoları izleyebilirsiniz.

İlgili >> 9to5Mac, Apple Developer

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER