ManşetlerTeknoloji

Huawei Pura 70 Ultra tanıtıldı: Kirin 9010 işlemci, 50 megapiksel ana kamera, 5200 mAh pil

huawei pura 70 ultra

Huawei’nin P serisinin adını Pura olarak değiştireceği bir süre önce açıklanmıştı. Bu yeni dönemin açılışını yapacak olan Pura 70 serisi dört farklı cihazla gözler önüne çıktı. Serinin amiral gemisi ise Huawei Pura 70 Ultra oldu. Pura 70 Ultra, suni deri kaplı arka panel ve 1 inçlik kamera sensörü gibi dikkat çekici özelliklere sahip.

Akıllı telefonun 50 megapiksel çözünürlüklü ana kamerası, özel bir geri çekilir mekanizmayla geliyor. Bu mekanizma sayesinde kamera kullanılırken lens öne çıkarılabiliyor. Dönebilen teleskopik lenste ise Huawei’nin 300 bin genişleme ve daralma döngüsü için test ettiği karmaşık bir motorlu yapı mevcut.

Ana kameranın diyafram genişliği de f/1.6 ila f/4.0 arasında değişiyor. 22.5 mm odak mesafesi de ana kamera lensinin özellikleri arasında bulunuyor. Huawei’nin XD Motion adını verdiği yeni motor ise hızlı hareket eden nesneleri fotoğraflamaya yardımcı oluyor.

huawei pura 70 ultra

Akıllı telefonun arkasında 50 megapiksel çözünürlüklü telefoto lens de mevcut. Optik görüntü sabitleme özellikli bu lens, 3.5x optik yakınlaştırma da yapabiliyor. Telefoto kamera aynı zamanda makro kamera işlevi de görüyor. Ultra geniş açılı kamera tarafında ise 40 megapiksel çözünürlüklü sensör tercih edilmiş.

Yapay zeka modasına Huawei de uyuyor. Pura 70 Ultra’nın kamera uygulaması da yapay zeka desteğiyle fotoğrafları rötuşlayabiliyor, istenmeyen nesneleri karelerden kaldırabiliyor.

Pura 70 Ultra’da 6.8 inç büyüklüğünde LPTO OLED ekran bulunuyor. Full HD+ çözünürlüklü bu ekranın yenileme hızı 120 Hz. Maksimum parlaklık seviyesi 2500 nit olan ekranın üstündeki delik, telefonun 13 megapiksel ön kamerasına ev sahipliği yapıyor. Parmak izi tarayıcısı ise ekranın içine yerleştirilmiş. Bu ekranı en son nesil Kunlun cam koruyor.

Pura 70 Ultra’ın kalbinde Huawei’nin sekiz çekirdekli yeni Kirin 9010 işlemcisi bulunuyor. 7 nm tasarımıyla üretildiği tahmin edilen bu işlemcinin de Mate 60 serisindeki Kirin 9000s gibi Çin menşeili olduğunu belirtmekte fayda var.

Huawei Pura 70 Ultra için ne kadar ödemek gerekiyor?

Pura 70 Ultra, Beidou ve Tiantong uyduları aracılığıyla Çin’de çift yönlü uydu iletişimi desteği sunuyor. Böylelikle mesajlaşma, görüntü transferi ve telefon görüşmesi yapılabiliyor. IP68 dayanıklılık sertifikasına sahip telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 5200 mAh kapasiteli pil veriyor. 100W kablolu, 80W kablosuz ve 20W ters kablosuz şarj desteği de telefonun özellikleri arasında yer alıyor. Pura 70 Ultra kutusundan HarmonyOS 4.2 yüklü olarak çıkıyor.

huawei pura 70 ultra

Akıllı telefonun renk seçenekleri siyah, beyaz, kahverengi ve yeşil olarak sıralanıyor. Huawei Pura 70 Ultra Çin’de bu ay içinde 9999 yuandan (44902 TL) başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Pura 70 Ultra’nın Çin dışındaki çıkış takvimi konusunda henüz bilgi verilmiş değil.

İLGİLİ HABERLER