İncelemelerManşetler

Huawei Pura 70 Ultra İncelemesi

Şimdiye kadar Huawei’nin çıkarmış olduğu amiral gemisi telefonlara baktığımızda, bunların P ve Mate olmak üzere iki ana seri altında toplandığını görüyoruz. Mate Serisi genel olarak Huawei’nin işlemci, ekran, pil gibi alanlardaki yenilikleri ilk kez sunduğu modelleri barındırıyor. P Serisi ise, şirketin akıllı telefon fotoğrafçılığı alanındaki gelişmeleri tüketicilerle ilk kez buluşturduğu modelleri içeriyor. Her iki seri içinde de dikkat çeken, yoğun ilgi gören modeller gördük. Şimdi Huawei, yaşı 10’un üzerinde olan P Serisinde bir güncelleme yapıyor. Güncellemeden ziyade, bu seriyi tamamen yenileyerek Pura adında yeni bir rota çiziyor. Moda ve teknolojinin buluştuğu akıllı telefonları barındıracak bu yeni serinin ilk üyeleri Pura 70 Serisi telefonlar oldu. Türkiye’de üç farklı modelin piyasaya çıkacağını göreceğiz. Bunların içinde tepe seviyedeki özellikleri barındıran, bu incelemenin konusu olan Pura 70 Ultra oluyor. Gelişmiş kameralar, yüksek kapasiteli pil, Google uygulamalarını ve YouTube’u sorunsuz kullanma imkanı gibi özelliklere sahip olan bu telefon ile ilgili yorumlar ve izlenimler Huawei Pura 70 Ultra inceleme yazısı ve videosunda yer alıyor.

Huawei Pura 70 Ultra

  • Ultra parlak teleskobik kamera
  • 100W hızlı şarj
  • Kirin 9010 işlemci
  • Kunlun Glass ekran camı
  • EMUI 14.2

Tasarım

Huawei Pura 70 Ultra, tasarım anlamında P Serisi’nin önceki üyelerinden çeşitli izler barındırmakla birlikte, birtakım unsurlar da bu telefonun yeni bir tasarım diline sahip olduğunu gösteriyor. Öncelikle bu telefonda kavisli bir ekran var. Daha önce P40, P60 gibi modellerde gördüğümüz gibi, sadece uzun kenarlarda değil, kısa kenarlarda da hafif kavis var. Bu da telefona bir su damlası görüntüsü kazandırıyor. 8.4 milimetrelik profil kalınlığı ergonomik tutuş için yeterli. 226 gram ağırlığın da 6.8 inç ekranlı bir telefon için makul aralıklarda olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

huawei pura 70 ultra inceleme

Telefonun önü Huawei yapımı sağlam Kunlun camla kaplı. Bu cam hem düşme hem de çizilmelere karşı yüksek dirence sahip. Bununla birlikte Huawei, telefonun ekranına koruyucu filmi en baştan yapıştırmış. Kenarlar alüminyum çerçeveyle sarılı, parlak görünümü telefona biraz daha çekici ve değerli bir hava katıyor. Arkada ise silikon polimerden yapılmış, çevre dostu deri olarak da nitelendirebileceğimiz bir yüzey var. Sert ve sürtünmeli yüzeyi, pürüzlü deseniyle hoş bir görünüm sunmanın yanı sıra telefonun rahat tutuşuna da katkıda bulunuyor.

Arkada, Huawei’nin Süper Sembol olarak adlandırdığı, üçgen tasarımlı bir kamera modülü var ve bu da büyük bir alan kaplıyor. Huawei, etrafımızda üçgen şekilli birçok yapı ve nesnenin bulunduğunu, Pura 70 Serisi’nin kamera modülünü tasarlarken de bundan ilham aldığını söylüyor. Bu büyük kamera modülü dışa doğru da epey çıkıntı yapıyor. Ama hoş göründüğü bir gerçek. Ayrıca telefonu tutarken parmağınızın buradan destek alması da mümkün. Yani biraz ergonomiye de katkısı var. Bu arada Huawei Pura 70 Ultra’nın üç renk seçeneği var. Bize gönderilen yeşil rengin yanında siyah ve kahverengi renkler de var. Yeşil renk özellikle gençlerin hoşuna gidecektir. Biraz daha ağır ve resmi havayı sevenler için siyah ve kahverengi daha uygun olacaktır.

Şık olmanın yanı sıra dayanıklı bir telefon olan Pura 70 Ultra, IP68 ile belgelenen suya ve toza dayanıklılık özelliğine sahip. Böylece, önümüzdeki yaz aylarında telefonu gönül rahatlığıyla havuz veya deniz kenarında kullanabilirsiniz. Bu arada Huawei, kutuya bir adet arka kapak yerleştirmiş. Bu kapak telefona kolayca takılıyor. Kalınlığı ve ağırlığı fazla artırmadan daha rahat kullanım sağlıyor. Üstelik kamera modülü için de ek bir destek yaratıyor ve telefonu bir yüzeye koyduğunuz zaman, kamera modülünün yarattığı oynamanın önüne geçiliyor.

Ekran ve Ses

Huawei Pura 70 Ultra, 6.8 inçlik bir kavisli ekran geliyor. Ekranın kavis açısı çok fazla olmadığı için kenarlarda bir görsel kayıp yok. Huawei’nin X-True Ekran olarak adlandırdığı bu ekran, 1260 x 2844 piksel çözünürlüğe ve 460ppi piksel yoğunluğuna sahip. Bu da yeteri kadar keskin ve net yazılar, grafikler, videolar, görsellerin sunulduğu anlamına geliyor. Telefonun 2500 nit gibi çok yüksek bir parlaklığı var. Bu durum içeride ve dışarıda iyi bir görüş anlamına geliyor. Aynı zamanda YouTube gibi destekleyen platformlarda yer alan HDR videoları hakkını vererek izleyebilir, daha gerçekçi renkler ve görüntüler deneyimleyebilirsiniz.

huawei pura 70 ultra inceleme

Pura 70 Ultra’nın ekranı LTPO OLED teknolojisine sahip. Ekranın yenileme hızı 1-120 Hz arasında dinamik biçimde değişebiliyor. Bun da Aktif Bekleme Ekranı olarak adlandırılan özelliğin, günümüzde amiral gemisi telefonlarda sıklıkla gördüğümüz biçimde, duvar kağıdı da karartılmış olarak kullanılmasını sağlıyor. Bu yeni görünüm Pura 70 Ultra’nın ekranında da hoş görünüyor.

Yüksek yenileme hızı ve çözünürlük, geniş renk desteği, aynı zamanda içeriğe göre ekranın ayarlarını dinamik biçimde ayarlayan yapay zekâ destekli algoritmalar sayesinde, Pura 70 Ultra video izlerken, oyun oynarken veya telefonla çektiğiniz fotoğraflara bakarken göz alıcı bir deneyim sunuyor. Bu telefonda uzun Netflix filmlerini veya dizilerini bile rahatlıkla izleyebilirsiniz.

Pura 70 Ultra iyi bir eğlence telefonu ve burada ekran kadar ses sistemi de güçlü bir rol oynuyor. Telefonun her iki kısa kenarına yerleştirilmiş birer hoparlör var. Stereo ses dengesi başarılı, ses çıkış şiddeti ise ortalamanın üstünde. Harici bir ses sistemine ihtiyaç duymazsınız. Telefonda 3.5mm kulaklık jakı bulunmuyor. En güzeli Huawei FreeBuds Serisi veya FreeClip kulaklıklardan edinmek olacaktır. Böylelikle bir Süper Cihaz olan kulaklıklar, aynı zamanda bir Süper Cihaz olan Huawei Pura 70 Ultra ile hızlı ve kesintisiz bağlantı imkanı sunacaktır. Bu arada, Huawei FreeBuds Pro 3 gibi üst sınıf Huawei kulaklığıyla Pura 70 Ultra, yüksek çözünürlüklü ses desteğinden de yararlanma imkanı sunuyor.

Performans ve Pil

Huawei Pura 70 Ultra, 7nm tabanlı ve sekiz çekirdekli Kirin 9010 işlemciyle geliyor. Telefonun 16 GB RAM ve 512 GB ya da 1 TB saklama alanı gibi tamamlayıcı donanım bileşenleri var. Bize inceleme için gelen telefonda 1 TB dahili hafıza mevcut. Bu da fotoğraf ve videolar için fazlasıyla yeterli bir alan demek. Bununla birlikte 512 GB’ın da gayet uygun bir seçenek olduğunu söyleyebiliriz.

huawei pura 70 ultra inceleme

Kirin 9010 işlemci, bir amiral gemisi telefondan beklenen günlük işleri rahatlıkla yerine getiriyor. Uygulamalar ve oyunlar hızlı şekilde açılıyor. PUBG Mobile, Subway Surfers gibi oyunlar hızlı ve akıcı biçimde oynanabiliyor. 16 GB RAM’in varlığı, çoklu görev performansını yukarı çıkarıyor. Üstelik Ark Motor olarak adlandırılan hafıza motoru, belleğin verimli biçimde kullanılmasını, uygulamalar ve oyunlar arasında akıcı biçimde geçiş yapılmasını sağlıyor. Gerçekten de PUBG Mobile ve Subway Surfers oyunları arasında birkaç kez gidip geldiğimde, her seferinde oyunlarda beklemeden, kaldığım yerden devam edebildiğimi gördüm.

GeekBench 6 benchmark testine baktığımız zaman, elde edilen sonuçların genel olarak 2022 yılı ile 2023 yılının ilk yarısında çıkan üst sınıf akıllı telefonlarla eşdeğer seviyede olduğunu görüyoruz. Ancak Huawei’nin yaptığı optimizasyonlar, gerçek hayat performansının benchmark sonuçlarına göre çok daha iyi bir noktada olmasını sağlıyor.

huawei pura 70 ultra inceleme

Pil tarafında da Huawei Pura 70 UItra güçlü bir telefon. 5200 mAh kapasiteli pil var. 8.4 milimetre kalınlığa sahip olan bir telefonun bu yüksek kapasiteli pile sahip olması hem şaşırtıcı hem de memnuniyet verici. Bu pil, normal yoğunluklu bir kullanımda sabahtan akşama bir günü rahatlıkla çıkarıyor. Tek bir şarjla ortalama 1,5 günlük bir şarj performansının sunulduğunu söyleyebiliriz.

Etkileyici yanlardan bir tanesi, Pura 70 Ultra’nın hızlı şarj desteği oluyor. 100W hızlı kablolu şarj desteği var. Kutudan da 100W’lık, hem USB-C hem de USB-A portlarını barındıran bir güç adaptörü çıkıyor. Bu güç adaptörü ve yine kutudan çıkan USB-C kablosuyla, telefon açık durumdayken sadece 10 dakikada yüzde 40 seviyesine ulaşmak mümkün. Yarım saatte yüzde 80’in üzerinde, 40 dakika civarında bir sürede ise tam dolu pile ulaşabilirsiniz.

huawei pura 70 ultra inceleme

Kablosuz şarj tarafında da etkileyici bir tablo var. 80W hızlı kablosuz şarj desteği var. Ancak bu destekten tam anlamıyla yararlanmak için bunu destekleyen bir aksesuara ihtiyaç olacaktır. Bununla birlikte Qi destekli kablosuz şarj aksesuarlarını, daha düşük şarj hızlarıyla bile olsa da, kullanabilirsiniz. Kablosuz ters şarj özelliği var, üstelik 20W’lık bir destekle bu sunuluyor. Böylelikle birçok akıllı telefonu bile, limitlerinde bir hızla kablosuz olarak, hızlı biçimde şarj edebilirsiniz.

Yazılım ve Güvenlik

Huawei Pura 70 Ultra’da EMUI 14.2 yüklü olarak geliyor. Şimdiye kadar Huawei telefonlarında görmüş olduğumuz kapsamlı araçlar ve kullanıcı deneyim bu telefonda da mevcut. Huawei Cloud entegrasyonu, çeşitli Huawei araçları ve yerli ve yabancı popüler uygulamalarla birçok uygulama ve oyun ihtiyacına yanıt verecek olan Huawei AppGallery mevcut. Instagram, Facebook, WhatsApp gibi popüler uygulamaları da buradan indirebilir, daha sonra yine buradan güncelleyebilirsiniz. Bununla birlikte kilit ekranı da şimdi etkileşimli temalar sayesinde daha eğlenceli ve kullanışlı bir hâle geliyor. Ancak elimize gelen Huawei Pura 70 Ultra test ürünü henüz bu yeni özelliği barındırmıyordu.

huawei pura 70 ultra inceleme

Huawei nova 12s incelememizde üstünde durduğumuz en önemli noktalardan bir tanesi yeni getirilen YouTube ve Google uygulama desteğiydi. Aynı destek ve sorunsuz kullanım imkanı Huawei Pura 70 Ultra’da da mevcut. YouTube, Google Drive, Google Haritalar, Gmail, Chrome gibi uygulamaları, doğrudan App Gallery üzerinden aratarak indirebilirsiniz. Daha sonra bir veya birden fazla Google hesabınızla kullanıcı giriş yapıp normal bir şekilde kullanabilirsiniz. Google Play Store’u da AppGallery üzerinden aratarak, GBox aracılığıyla doğrudan telefona kurabilirsiniz. Üstelik şimdi, tüm Google Play Store uygulamalarını ve oyunlarını, GBox kabuğu olmadan, doğrudan cihaz üzerinden, yerel bir uygulama gibi çalıştırabiliyorsunuz. Google Meet, Uber, Duolingo ve bunun gibi birçok Google Play uygulamasını doğrudan kurup Pura 70 Ultra üzerinden kullanabilirsiniz ve güncellemeler çıktıkça buradan güncelleyebilirsiniz.

Bu yeni yapı sayesinde daha önce kullanılamayan ana ekran widget’larını da Pura 70 Ultra’da kullanma imkanına sahip oluyorsunuz. İnceleme fotoğraflarında ve videosunda gördüğünüz gibi, Google’ın arama motoru, Asistan gibi widget’larını kurdum. Aynı şekilde, sıklıkla kullandığım Shazam uygulamasının widget’ını da Pura 70 Ultra’nın ana ekranına yerleştirdim.

Pura 70 Ultra, sorunsuz bir Google ve YouTube erişimini sunmasının yanı sıra, Huawei markalı MateBook Serisi dizüstü bilgisayarlara veya MatePad Serisi tabletlere kolayca bağlanabiliyor. Çoklu Ekran İş Birliği ile telefonun ekranını bu cihazlara yansıtabilir, cihazın klavyesini ve trackpad’ini kullanabilir, sürükle bırak yöntemiyle fotoğraf veya dosya paylaşımı yapabilirsiniz. Diğer yandan Çoklu Cihaz İş Birliği de Pura 70 Ultra’daki fotoğraf veya videoları Windows Gezgini üzerinden, toplu biçimde MateBook dizüstü bilgisayara aktarma izni veriyor. Super Hub üzerinden ortak kopyalama panosu paylaşımı veya Huawei Share üzerinden hızlı şekilde fotoğraf, video veya belge paylaşımı gibi imkanlar mevcut.

Kamera

Huawei Pura 70 Ultra, yeni tasarıma sahip olan kamera modülünde üç tane kamera barındırıyor. Ana kamera, modül içinde en fazla alanı kaplayan, geri çekilebilir lensli, diğer bir deyişle dışa doğru genişleyen bir yapıda. 50 megapiksel çözünürlük, f/1.6-4.0 aralığında değişen diyafram açıklığı, faz algılamalı otomatik odak, lazer otomatik odak, sensör kaydırmalı optik görüntü sabitleme gibi bu özellikler ana kamerada mevcut. Kamera uygulamasını açtığınızda mekanik bir ses duyuyorsunuz ve etrafı kırmızı renkle çerçevelenmiş kamera modülü öne çıkıyor. Bu da hoş bir görünüm oluşturuyor ve telefona biraz daha klasik bir fotoğraf makinesi havası kazandırıyor.

huawei pura 70 ultra inceleme

Diğer kameralara baktığımızda, 40 megapiksel ulta geniş kamera f/2.2 diyafram ve 13mm odak uzaklığı, otomatik odak gibi özellikleri bünyesinde barındırıyor. 50 megapiksel telefoto kamera ise, 5cm ile sonsuz arasında değişen odak uzunluğu, faz algılamalı otomatik odak, optik görüntü sabitleme ve 3.5 kat optik zum imkanı gibi özelliklerle Huawei Pura 70 Ultra’nın fotoğraf yeteneklerine ayrı bir hava kazandırıyor.

Pura 70 Ultra’nın Kamera uygulaması kolay anlaşılır ve sezgisel bir arayüze sahip. Yapay zekâ destekli sahne modları var. Bunlar sadece 1x seviyesinde değil, ultra geniş açı veya daha yakın açılarda da iyi biçimde çalışıyor. 200 kat aralıkta bir yakınlaştırma desteği var. 0.5 kat yakınlaştırma, diğer bir deyişle daha geniş açının yanı sıra, 100 kata kadar yakınlaştırma imkanı var. 100 kat seviyesinde görüntü kalitesi epey bozuluyor, ancak uzaktaki bir nesnenin veya yazının ne olduğunu seçmenize izin verecek bir netlik sağlanıyor.

Huawei Pura 70 Ultra, farklı ışık koşullarında memnun edici fotoğraflar çekiyor. Yapay zekâ desteği iyi çalışıyor, parlaklık ve renk ayarını dengeli biçimde yapıyor. HDR performansı da iyi. Düşük ışıkta yeterli bir parlaklık ve netlik var. Bulanıklık ve kumlanma çok düşük veya yok seviyesinde. Gece modunda etkileyici ve parlak manzara fotoğrafları çekebilirsiniz. Ultra geniş veya telefoto kameraların da gece manzara çekim performansı veya düşük ışık performansı iyi. Portre veya yakın çekimlerde de Pura 70 Ultra iyi bir performans sergiliyor. Portre çekimlerde ön planla arka plan arasında sınırlar doğal ve başarılı biçimde çiziliyor. Işık ve renk dengesi de iyi kuruluyor.

Pura 70 Ultra, hareketli nesnelerin fotoğraflanmasında fark yaratan XD Motion teknolojisini içeriyor. Bir spor müsabakasında hareket eden topu, önünüzden hızla geçen bir arabayı, yerinde duramayan bir çocuğu veya bir top peşinde koşan evcil havyanı, hareket bulanıklığından arındırılmış, sanki duruyormuş gibi çekebilirsiniz. Bunun için özel bir Anlık Çekim modu var. Onu kullanarak gerçekten de hareketli nesneleri kolayca, net biçimde çekebiliyorsunuz. Düşük ışıkta veya yakınlaştırma yaptığınızda da bu mod çalışıyor. Bu koşullarda sonuçlar değişiklik gösterse bile, Pura 70 Ultra’nın işini elinden geldiği kadar iyi yapmaya çalıştığını görüyoruz.

Makro fotoğraf ve video çekimleri de Pura 70 Ultra’nın fark yarattığı alanlardan bir tanesi. 50 megapiksel makro telefoto kamera, nesneye 5 cm kadar yaklaşarak net çekimler yapmaya izin veriyor. Telefoto kameranın optik görüntü sabitlemeye sahip olması, durağanlık konusunda yardımcı oluyor. Bir çiçeğin merkezini, karınca sürüsünü, yerde sürünen salyangozu veya daha birçok minyatür detayı bu şekilde, etkileyici bir görsellikte yakalayabilirsiniz. Pura 70 Ultra’nın bu makro fotoğraf ve video yetenekleri, sosyal medyada bol beğeni toplayacak paylaşımlar yapmanıza imkan sağlayacaktır.

Pura 70 Ultra’nın önünde 13 megapiksel, f/2.4 kamera mevcut. Otomatik odaklı ve geniş açılı bu kamera tekli veya grup selfie çekimlerinde başarılı. Ön kamera ile fotoğraf veya video çekerken daha geniş veya dar açı arasında kolayca geçiş yapabilirsiniz. Farklı ışık koşullarında ön kameranın sergilediği performans başarılı. Öte yandan güzellik araçları da bazen eğlenceli bazen de kusurları kapatıcı işler yapmayı sağlıyor.

Video tarafında Pura 70 Ultra, profesyonel video kameraları aratmayacak bir durağanlığı sağlıyor. Bunu sensör kaydırmalı optik görüntü sabitleme sistemine borçlu. Telefoto kamerada da optik görüntü sabitlemenin var olması, yakınlaştırma yaptığınız zaman da durağanlıktan ödün vermemenizi mümkün kılıyor. Ses kayıt kalitesi iyi, sürekli netleme de iyi biçimde yapılıyor. Sadece günlük kullanım için değil, profesyonel seviyedeki işler için de Pura 70 Ultra’yı rahatlıkla kullanabilirsiniz. 4K video kaydı yapabilen ön kameranın da durağanlığını beğendim. Bu kamera da video günlük çekenlerin işine yarayacaktır.

Sonuç

Huawei Pura 70 Ultra, daha önce görmüş olduğumuz P Serisi telefonlarda gördüğümüz, çığır açan kamera özelliklerine benzer biçimde, Anlık Çekim ve Makro fotoğraf ve video çekimi gibi iki önemli özelliği sunuyor. Öte yandan pop-out kamera ile de serinin hakkını veriyor. Bu telefon, kamera özellikleriyle sadece günlük hayatta değil, özel günlerde ve profesyonel seviyede işlerde de beklentilere ve ihtiyaçlara iyi biçimde yanıt verecektir.

  • huawei pura 70 ultra inceleme
  • huawei pura 70 ultra inceleme
  • huawei pura 70 ultra inceleme
  • huawei pura 70 ultra inceleme
  • huawei pura 70 ultra inceleme
  • huawei pura 70 ultra inceleme
  • huawei pura 70 ultra inceleme

Tasarım anlamında daha önce gördüğümüz P Serisi telefonların şıklığını barındırmakla birlikte, yeni kamera modülü tasarımı telefona ayrı bir güzellik katıyor. Sağlam Kunlun camın kapladığı ekranın yüksek parlaklığı ve renk canlılığı da, göz alıcı gövdeyi biçimde tamamlıyor. Bu ekran sadece üretkenlik odaklı işlerde değil, video izleme veya oyun oynama gibi eğlence işlerinde de başarılı. Ses sistemi de bunları iyi şekilde destekliyor.

Kirin 9010 işlemci, bir amiral gemisi telefondan beklenen performansı ve verimliliği sağlarken 5200 mAh kapasiteli yüksek pili, telefonun bir gün boyunca rahatça kullanılmasını sağlıyor. 100W hızlı şarj desteği ise prize olan bağımlılığı azaltıyor. Yüksek hızlı ters kablosuz şarj desteği, bu telefonun istendiği takdirde bir powerbank gibi kullanılmasına izin veriyor.

Pura 70 Ultra’yı satın almayı düşünenlerin en fazla önem vereceği noktalardan biri de uygulama desteği olacaktır. Özellikle EMUI 14 ile birlikte YouTube ve Google uygulamalarının kullanılmasının kolaylaştırılması, Google Play Store’a ve buradan dağıtılan uygulamalara, oyunlara kolay erişim, WhatsApp kurulumlarında Google Drive’daki yedeğin kullanılabilmesi imkanı, alışılmış akıllı telefon deneyiminin Pura 70 Ultra’da devam ettirilebileceğini gösteriyor.

Sonuç olarak Pura 70 Ultra, başta tasarım ve kamera özellikleri olmak üzere, birçok açıdan üst sınıf bir telefonun hakkını fazlasıyla veriyor. Ekranı, pili ve işlemcisi de beklentileri karşılar. Uygulama deneyimi konusunda da herhangi bir endişe duymanıza gerek yok. Eğer halihazırda bir Huawei dizüstü bilgisayar veya tabletiniz varsa, bu telefonla yapacaklarınızın sınırı daha da genişleyecektir.

Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER