Teknoloji

HTC’nin geliştirdiği akıllı telefon-tablet melezi T6 kod adıyla anılıyor

HTC akıllı telefonlar cephesinde gösterdiği hareketliliği tablet tarafından esirgiyor. Tabii ki, Tayvanlı şirketin geleceğe yönelik tablet planlarını yapmaya devam ettiğini biliyoruz. Bununla birlikte tablet ve akıllı telefon arasına düşen biçimler için de çalışmalar bulunuyormuş. İşte onlardan bir tanesine ait bilgiler şirket dışına sızdı. HTC’nin One akıllı telefonuna ait görselleri cihazın lansmanından önce sızdırmasıyla da bilinen @evleaks tayfası Twitter üzerinden HTC’nin yakında çıkacak cihazının T6 kod adıyla anıldığı bilgisini paylaştı.

htc-t6-dedikodu-280513

HTC’nin One’ın daha büyük bir versiyonunu çıkarmayı planladığı ve söz konusu cihazın 5 ila 6 inç arasında büyüklüğe sahip bir ekran barındıracağı söylenmişti. T6, dedikodusu yapılan bu akıllı telefon-tablet melezinin şirket içindeki kod adı olabilir.

Tayvanlı şirketin şimdiye kadar uluslarası pazarda ve dolayısıyla Türkiye’de satılan tek tableti olarak Flyer’ı görüyoruz. 2011’de piyasaya sürülen bu tablet 7 inç ekranı ve bu ekran üzerinde yazı yazma ve çizim yapma imkanları sunan kalemiyle dikkat çekiyordu. Ancak şirket daha sonra tablet planlarına ara verip akıllı telefonlara yönelmişti. Son zamanlarda şirketin Windows tablet üretimi için çalıştığı söyleniyor. Bununla birlikte şirketin tablet tarafında Android’i odağından çıkarmadığını da tahmin ediyoruz. Android tabletler için şartlar eskisine göre daha olgunlaştı, HTC bu durumu değerlendirebilir.

İlgili >> Twitter (@evleaks)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER