Teknoloji

Akıllı telefon satışları 2013’te cep telefonu satışlarının önünde olacak

Üst segment akıllı telefon pazarında büyümenin yavaşladığına dair işaretler olabilir, ancak giriş seviyesi akıllı telefon pazarında durum biraz daha farklı görünüyor. Akıllı telefon satışları bu yılın birinci çeyreğinde ilk kez normal cep telefonu satışlarını geride bıraktı ve pazar araştırma şirketi Display Search’e göre akıllı telefonlar 2013’ün geride kalan bölümünde de cep telefonları üzerindeki hakimiyetini sürdürecek.

smartphones-230611

Şirketin bulgularına göre akıllı telefon sevkiyatları bu yıl içinde 937 milyona ulaşacak. Buna karşılık cep telefonu sevkiyatlarının 889 milyona ulaşacağı söyleniyor. 2016 yılına gelindiğindeyse akıllı telefon satışlarının, gelişmekte olan pazarların büyük katkısıyla 1.45 milyon birime ulaşacağı tahmin ediliyor. Böylelikle akıllı mobil cihaz satışları küresel mobil telefon satışlarının üçte ikisini oluşturuyor olacak.

Display Search araştırma direktörü Shawn Lee küresel akıllı telefon pazarının önümüzdeki iki yıl boyunca hızlı şekilde büyümeye devam etmesinin beklendiğini; daha büyük ve yüksek çözünürlüklü ekranlar, daha hızlı işlemciler ve daha yüksek kapasiteli mobil şebekeler sayesinde akıllı telefonların sadece bulunması zorunluluk olan cihazlar hâline gelmediğini, daha önce diğer bilişim ve tüketici elektroniği cihazlarıyla gerçekleştirilen işler için de ihtiyaç duyulan bir araç konumuna yükseldiğini kaydetti.

İlgili >> BGR

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER