Teknoloji

Google masaüstü arama servisini güncelledi, Drive’a 18 yeni dil ekledi

Google oldukça fazla sayıdaki servislerini sürekli olarak güncel tutma yönündeki çalışmalarına devam ediyor. Bu çalışmalar doğrultusunda şirket son olarak masaüstü arama servisi ve Google Drive’da bazı değişikliklere gitti. Masaüstü arama servisi üzerinden gerçekleştirilen lokal mekan aramalarının sonuçlarının gösterilmesinde artık interaktif bir tepsiden destek alınacak. Ekranın üst kısmına yerleştirilen bu tepside mekanlar fotoğraflarıyla birlikte sıralanacak. Bu yeni görünümü iPad ve Nexus tablet sahipleri geçtiğimiz aralık ayından bu yana kullanıyor.

google-arama-190613

Amerikan İngilizcesi konuşan kullanıcılar sesli arama gerçekleştirdikleri zaman da sonuçları bu tepsi üzerinden görebilecek. Tepside yer alan mekanlardan birinin üzerine tıklandığındaysa mekanla ilgili daha geniş kapsamlı bilgiler kullanıcıya gösterilecek. Tepsinin sağ tarafındaki oka tıklayarak daha fazla mekan görmek mümkün olacak.

Google Drive ise son güncellemeyle birlikte daha fazla dili destekleyen bir yapıya büründü. Servise yeni eklenen diller Afrikaans (Güney Afrika Hollanda lehçesi), Amharca, Baskça, Çince, Estçe, Kanada Fransızcası, Galiçya dili, İzlandaca, Kmerce, Laoca, Malay, Nepalce, Farsça, Seylanca, İspanyolca, Swahili, Urduca ve Zulu dili oldu.

İlgili >> Google, Google Drive Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER