Manşetler

Microsoft Qualcomm işlemcili Surface RT çıkarmayı planlıyor

Microsoft Surface RT’yi Qualcomm işlemciyle yenilemeyi planlıyor. Mevcut Surface RT’nin içinde NVIDIA’nın Tegra 3 yongaseti bulunuyor. Bloomberg’in haberine göre yenilenmiş versiyon Qualcomm işlemcilerle satışa sunulacak, bununla birlikte NVIDIA da bazı versiyonlar için işlemci tedarik etmeyi sürdürecek. Henüz tanıtımı yapılmamış yeni Surface RT cihazları için beklenen Qualcomm geçişinin bu yılın sonlarında gerçekleşmesi bekleniyor.

microsoft-surface-rt-inceleme-00002

Microsoft’un Surface ile ilgili planlarından haberdar olan kaynakların The Verge sitesine uçurdukları havadislere göre şirket içinde Qualcomm Snapdragon 800 işlemcinin yer aldığı Windows RT 8.1 Surface cihazlarını test ediyor. Bu işlemcinin içinde LTE bağlantı modülü de yer alıyor, bu da Microsoft’un mobil genişbant destekli ilk Surface cihazını sunmasına kapı açacaktır. Microsoft’un ekosistem ve planlama şefi Mike Angiulo da geçtiğimiz aylarda verdiği bir demeçte Windows RT işletim sistemini savunurken bunun ipuçlarını vermişti. Öte yandan Angiulo ARM tarafından daha fazla PC’nin mobil genişbant desteğiyle, yani 3G veya 4G bağlantısıyla sunulabileceğini kaydetmişti.

Microsoft, Surface hibrit bilgisayarlarını Türkiye’de piyasaya sürmedi, ancak yurt dışında yoğun bir stok boşaltma hareketi izliyor. Şirket bu ayın başında ABD’de düzenlediği Tech-Ed konferansının katılımcılarına 64 GB kapasiteli ve TouchCover aksesuarlı Surface RT’yi sadece 100 dolara sattı. Ayrıca okullara da eylül ayına kadar 200 dolara tablet satışı gerçekleştirecek. Zamanlama ve Qualcomm testleri, Microsoft’un yenilenmiş Surface RT donanımını önümüzdeki sonbaharda, Windows 8.1 ve Windows RT 8.1’in son sürümlerinin çıktığı zamana yetiştireceğini gösteriyor.

İlgili >> Bloomberg, The Verge

İLGİLİ HABERLER