Teknoloji

Galaxy S7 Edge adı Samsung web sitesi tarafından doğrulandı

galaxy s7 edge

Galaxy S7 Edge ve S7’ye ilişkin etrafta dolaşan dedikodulara Samsung’dan “üstü kapalı” bir doğrulama geldi. Samsung web sitesinde Edge ekran tarzının görüldüğü telefonlar arasında S6 Edge ve S6 Edge Plus ile birlikte S7 Edge’in de ismi geçiyor.

Samsung’un geliştiricilere özel sitesinden alınan ekran görüntüsünde telefonun ana ekranını ve ince kenar ekranlarının görünümünü incelemek mümkün oluyor.

Güney Koreli şirket, yeni akıllı telefonlarına ilişkin sızıntıları önleme konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyor. S7 Edge’in 5.5 inç, standart S7’nin ise 5.2 inç ekranla birlikte geleceği, konuşulan dedikodular arasında bulunuyor.

Samsung’un yeni amiral gemisi telefonlarında Qualcomm Snapdragon 820 ve Exynos 8890 olmak üzere iki farklı işlemci seçeneği sunması bekleniyor. Söz konusu işlemcilere 4 GB RAM’in eşlik edeceği de söylentiler arasında yer alıyor. 12 megapiksel arka kamera, 8 megapiksel ön kamera, 3500 mAh kapasiteli pil de akıllı telefonların bileşenleri olarak sayılıyor. Dahili hafıza seçeneklerinin 64 GB’ye kadar olacağı belirtilirken, S6 modellerinde bulunmayan microSD desteğinin S7 ile geri döneceği iddia ediliyor. Parmak izi tarayıcısı ve Force Touch özellikli, Gorilla Glass 5 kaplı ekran da S7 modelleri için sayılan bileşenlerden bazıları. Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge’in Samsung’un 21 Şubatta düzenleyeceği etkinlikte resmiyet kazanması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER