Teknoloji

Turing Phone Android yerine Sailfish OS ile yüklü olarak gelecek

turing phone

Turing Phone en sağlam ve güçlü akıllı telefon olmak üzere yola çıkmıştı, şimdi bir eşsiz özelliği daha oldu, o da Jolla’nın Sailfish işletim sistemiyle gelecek olması.

Daha önce Turing Phone’un Android ile yüklü olarak geleceği söylenmişti, ancak Turing Robotic Industries fanlara gönderdiği bir e-posta iletisinde değişiklikten bahsetti. Akıllı telefonun Aralık 2015’te, Android ile birlikte çıkması planlanıyordu. Ancak çıkışı son anda 2016’ya ertelenmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Turing Phone siparişleri açıldı: Hem güvenli hem sağlam Android telefonu

Telefonun ön siparişleri ağustos ayından itibaren alınmaya başlanmış, o zamanlar bu cihaz bir Android ürünü olarak lanse edilmişti. Sailfish işletim sistemli cihazın çıkışı nisan ayında gerçekleşecek şekilde planlandı. Ayrıca TRI, 2016’nın ikinci çeyreğinde Turing Geliştiricileri Konferansı düzenlemeyi de planlıyor, ne var ki bu etkinlikle ilgili planlar henüz açıklanmadı.

Şirketten gönderilen e-posta iletisinde Sailfish OS’in Turing Phone’da çok hızlı çalışacağı belirtiliyor. Snapdragon 801 işlemcinin performansından dolayı endişe de duymak gerekmeyecek, çünkü Sailfish OS telefonda hızlı çalışacak şekilde optimize edilecektir. Bu arada Sailfish OS’in imkan vermesi sayesinde Turing Phone Android uygulamalarını sorunsuz şekilde çalıştırabilecek. Favori uygulamaların indirilebilmesi için bir Android uygulama mağazası da bulunacak.

Linux tabanlı bir mobil işletim sistemi olan Sailfish, Jolla akıllı telefon ve tabletleriyle birlikte çıkış yapmıştı. Ancak bu cihazlar beklenen aşamaya gelemedi. Jolla Sailfish OS’i geliştirmeyi sürdürüyor. Turing’in Android yerine Sailfish’i seçmesi bu mobil işletim sisteminin henüz ölmediğini, ona olan inancın sürdüğünü gösteriyor. Aslında geçen yıl MWC 2015 sırasında ön incelemesini yaptığımız Jolla Tablet gösterişli ve kullanışlı uygulamalar içeriyordu, ancak üçüncü taraf uygulamaların yoksunluğu büyük sorun teşkil ediyordu. Ayrıca Sailfish’te de bazı takılmalar gözleniyordu. Ancak bunlar Turing Phone’da fazla sorun olmayacak gibi görünüyor.

Turing Phone’un fiyatları 610 dolardan başlıyor. Bu telefon 2014’teki üst sınıf Android telefonlarında gördüğümüz Qualcomm Snapdragon 801 ile geliyor. Ne var ki, Turing Robotic Industries bu durumu pek takmıyor, hatta “dünyanın en hızlı mobil cihazlarından bir tanesinin dünyanın en hızlı mobil işletim sistemiyle çalışacağını” iddia ediyor, kullanıcıların favori uygulamalarını güvenli bir ortamda kullanacağının da altını çiziyor.

İLGİLİ HABERLER