Teknoloji

Facebook Android uygulamasına HD video yükleme seçeneği geldi

facebook android

facebook androidFacebook birçok kişinin duymaktan heyecan duyabileceği bir değişiklik yapıyor. Android kullanıcıları için HD video yükleme imkanı en sonunda Facebook uygulamasına geldi. Bu, Android kullanıcılarının bir süredir eksikliğini hissettiği özelliklerin başında geliyordu. Halbuki Facebook iOS uygulaması videoları HD kalitesinde yükleme imkanına uzun zamandır sahipti.

Android uygulamasının Ayarlar bölümüne giren kullanıcılar “Videoları HD Olarak Yükle” şeklinde yeni bir seçeneğin eklendiğini görecekler. HD video seçeneği geniş kapsamda kullanıma sunuldu, yani şu an Android uygulamasına girip baktığınızda söz konusu ayarı görmeniz gerekiyor. Bu arada uygulamadaki tek değişiklik HD video yükleme desteği değil. Facebook şimdi tüm cihaz genelinde picture-in-picture (PiP), yani videonun küçük bir pencerede sürekli oynatılması özelliğini de destekliyor. PiP özelliği için Facebook’a “diğer uygulamalar üstünde görüntüleme” izninin verilmesi gerekiyor.

facebook android Uygulamaya gelecek bir başka yenilik de videoları çevrim dışı görüntüleme için indirme imkanı oluyor. Bu özellik desteklendiğinde, bir paylaşımın şikayet etme, kullanıcıyı takibi bırakma, canlı bildirimleri açma gibi seçeneklerinin yer aldığı menü içinde indirme seçeneğini de görebileceksiniz.

Facebook tıpkı YouTube gibi kullanıcılara bir videonun oynatma kalitesini seçme fırsatı da veriyor. Eğer mobil şebekeniz HD videoları izlemek için yeterli değilse veya veri kullanımından tasarruf etmek istiyorsanız, standart video kalitesini seçme fırsatına sahip olacaksınız.

Bildirimlerde de ufak tefek düzenlemeler yapıldı. Böylelikle bildirim görünümünün tepesinde yer alan oklar yardımıyla onları yukarı veya aşağı göndermek mümkün olacak. Yukarıda saydığımız tüm bu özelliklerin kullanıcılara sunulmasının hemen mi, yoksa kademeli olarak mı gerçekleşeceği şu an için bilinmiyor. Bu arada Facebook geçtiğimiz aylarda Facebook videosunu TV’ye yansıtma imkanını da sunmuştu.

İLGİLİ HABERLER