Manşetler

Facebook 360 derece videoları canlı olarak ulaştırmaya başlıyor

facebook 360 derece canlı videoFacebook 360 derece videoları canlı yayın servisi üzerinden de kullanıcılarına ulaştırmaya başlıyor. Sosyal paylaşım sitesi, Utah’taki Mars Çöl Araştırma İstasyonu’ndan yapılacak yayını National Geographic ile birlikte gerçekleştirecek. Türkiye saatiyle bu akşam 23:00’da başlayacak yayında, 8 bilim adamının 80 günlük izolasyondan çıkışı tüm dünyayla paylaşılacak.

Bilim adamlarını 80 gün boyunca dünyada olan bitenden izole biçimde yaşatan araştırmanın yapıldığı istasyon, Mars Society isimli kuruluş tarafından fonlandı. Bu kuruluş, Mars’ı günün birinde insanların yaşayabileceği bir yer haline getirme amacıyla çeşitli çalışmalar yürütüyor.

Bir grup bilim adamı, eylül ayından bu yana Utah’ta tabir-i caizse kozalar içinde yaşadı. Bilim adamları, bu süreçte insanlıktan tamamen izole bir hayatın nasıl bir şey olduğu sorusuna yanıt bulmaya çalıştı. Bilim adamları, bu ilginç deneylerine ilişkin soruları da canlı yayında cevaplayacak.

Facebook 360 derece videoların canlı yayın servisine entegrasyonunu önümüzdeki aylarda gerçekleştirecek

Bu akşam gerçekleştirilecek yayın, ilk etapta sadece bir testten ibaret olacak. Diğer büyük yayıncılar, önümüzdeki aylardan itibaren Facebook Live üzerinden 360 derece video yayını yapabilecek. Sosyal paylaşım sitesinden yapılan açıklamada, o dönemde de bu imkandan faydalanmak için özel bir kameraya ve API erişimine sahip olmanın gerekeceği belirtildi.

facebook 360 derece canlı video Facebook 360 derece canlı video yayını özelliğini önümüzdeki yıl içinde tüm kullanıcılarına ulaştıracak. Sosyal paylaşım sitesi bu özellikle birlikte canlı video yayını konusuna verdiği önemin altını bir kez daha çizmiş oluyor.

İLGİLİ HABERLER