Eğlence

Facebook 360 derece fotoğrafları Haber Kaynağı içinde göstermeye başladı

facebook 360 derece
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook 360 derece360 derece fotoğraflar Facebook genelinde paylaşıma sunulmaya başlandı. Android, iOS uygulamaları ve masaüstü web sitesinde kullanıma sunulan 360 derece fotoğrafları görüntüleme özelliği sayesinde sosyal ağa yüklediğiniz panoramik ve küresel fotoğraflar için daha geniş bir görüntüleme deneyimi sunulacak.

Haber Kaynağı içinde denk geldiğiniz fotoğraflardan 360 derece görüş açısı sunanları fotoğrafın ön izlemesi içine yerleştirilmiş bir pusula ikonu sayesinde göreceksiniz. Elinizdeki mobil cihazı hareket ettirdiğinizde veya eğer masaüstü veya dizüstü bilgisayar üzerinden gezinti yapıyorsanız; fare imlecini sağa sola veya yukarı aşağı sürükleyerek istediğiniz yönde görüntüleme yapabilirsiniz. Gear VR ve benzeri sanal gerçeklik cihazına sahip olanlar 360 derece fotoğraflar ile sanal gerçeklik deneyimi yaşayabilecekler.

360 derece içerik yaratma konusunda sıradan kullanıcıların fazla katkıda bulunamayacağını bilen Facebook NASA, New York Times ve benzeri sayfaların 360 derece içeriklerini ön plana çıkarıyor. Bu arada Mark Zuckerberg’i de Facebook üzerinde takip ediyorsanız, O’nun da yaptığı 360 derece fotoğraf paylaşımlarını takip edebilir, bu yeni özelliğin nasıl bir deneyim sunduğunu kendi gözlerinizle görebilirsiniz.

facebook

İLGİLİ HABERLER