Teknoloji

Facebook 360 derece canlı yayını herkesin kullanımına açtı

facebook 360

facebook 360Facebook, geçtiğimiz aralık ayında kısıtlı bir tabanda faaliyete geçirilmiş olan 360 derece canlı video yayın özelliğini şimdi herkesin kullanımına açtı. Bu ürünün herkesin erişimine açılmasının yanı sıra, birkaç yeni kamera modeli de destek kapsamına alındı. Bunlar arasında Samsung’un yeni tanıttığı Gear 360 kamera ve diğer bazı iyi bilinen kamera modelleri bulunuyor. Ürün Facebook’un normal canlı video yayın servisi gibi çalışıyor. Tek farkı, 360 derece videoların canlı yayını gerçekleştiriliyor.

Eğer bir canlı yayın ve bir 360 derece video izlediyseniz, Facebook Live 360 servisinin nasıl bir deneyim sunacağını az çok tahmin edersiniz. Kullanıcılar, yeni eklenen Nokia Ozo, Allie Camera, Z Cam S1, Insta360 ve Giroptic IO’nun da aralarında bulunduğu kameralarla, Facebook’un canlı video yayını özelliğini kullanarak kendilerinin ve bulundukları tüm odanın veya alanın canlı yayınını gerçekleştirebilecekler.

Facebook Live 360 sayfasında kullanıcıların bir sayfa, profil veya grup kullanarak canlı yayın başlatabileceklerini belirtiyor. Canlı yayınlar çevresel sesi de destekliyor, bu sayede kullanıcıların sarmalayıcı etkiyi daha iyi şekilde hissetmesi mümkün olabiliyor. Ayrıca yayıncılar ekrana metin veya grafik bindirme gibi işleri de uygulayabiliyor.

Bir canlı yayın yapmak çok da zor sayılmaz. Kullanıcının paylaşımı kurgulaması, gizlilik seviyesini belirlemesi, bir açıklama eklemesi ve tabii ki kamerayı kurması gerekli adımlar olarak sıralanıyor. Eğer bu sürece yabancıysanız, Facebook’un PDF kılavuzu detaylı anlatımla yardımcı oluyor. Bu arada, kullanıcıların 360 derece canlı video yayını yapabilmeleri için en az 4 Mbps hızında internet bağlantısına sahip olmaları gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER