Eğlence

Facebook 360 derece videoların önemli noktalarını ön plana çıkarmayı sağlıyor

facebook 360Facebook’taki 360 derece videoları izleyenler, kimi zaman görüş açıları içinde olmayan önemli olayları kaçırabiliyor. Sosyal paylaşım sitesi, Sayfalar için hazırladığı “Rehber” isimli araçla videoların en dikkat çekici ve eğlenceli kısımlarının kaçırılmamasına yardımcı olmayı amaçlıyor. Sayfa sahipleri, Facebook’a 360 derecelik bir video yüklerken dikkat çekmeyi istedikleri noktaları işaretleyebilecek.

Videolardaki önemli noktaları işaretlemek için içerik sahiplerinin yükleme esnasında videoyu durdurmaları ve seçtikleri noktanın üzerine tıklamaları yeterli oluyor. Böylelikle Facebook 360 derecelik videoyu izleyen kullanıcıları otomatik olarak söz konusu noktaya yönlendiriyor.

360 derecelik videoları izleyenler, otomatik yönlendirme özelliğinin aktif olduğunu ekranın sağ üst kısmında bulunan “Otomatik” yazısı sayesinde anlayacak. Dileyen kullanıcılar bu göstergeye dokunarak otomatik yönlendirmeyi kapatıp video içinde kendi diledikleri biçimde gezinebilecek.

Facebook 360 derece videolarda gezinmeyi kolaylaştıracak özelliğinin dağıtımına başladı

Sosyal paylaşım sitesi, 360 derece videolarda dikkat çeken noktaları ön plana çıkarmayı sağlayacak özelliği sayfa sahiplerine ulaştırmaya başladı. Rehberli videoların önümüzdeki süre içinde daha fazla Facebook sayfasında boy göstermesi bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER