Teknoloji

Eric Schmidt Apple’ı ”muazzam bir teknoloji yenilikçisi” olarak tanımladı

Google’ın Hindistan’da düzenlediği Big Tent etkinliğinde konuşan şirketin icra kurulu başkanı Eric Schmidt ilginç açıklamalarda bulundu. Büyük rakipleri Apple’ı ”muazzam bir teknoloji yenilikçisi” olarak tanımlayan Schmidt, yine de iPad’i tercih etmeyeceğini dile getirdi. Bir soru-cevap seansında rakiplerini değerlendiren Schmidt, klavyesini sevdiği için BlackBerry kullanmaya devam ettiğini belirtti. Amazon hakkında da konuşan Schmidt, şirketin dağıtım ve pazarlama konusunda kendisinden beklenenlerin üstünde bir performans sergilediğini ifade etti. Schmidt Amazon’u Google için önemli bir ortak, ancak aynı zamanda bir rakip olarak tanımladı.

Eric-Schmidt-220313

BlackBerry ve Amazon’u överken sözünü pek sakınmayan Schmidt, söz Apple’a gelince biraz daha temkinli bir dil kullandı. Apple’ın muazzam bir teknoloji yenilikçisi olmaya devam edeceğini söyleyen Schmidt, mobil pazarındaki en büyük rakiplerinin güzel ürünler üretmeyi sürdüreceğini belirtti. iPad ve iPad mini’yi değerlendirmesi istenen Google İcra Kurulu Başkanı, iPad mini’yi ”çok küçük” bulduğu için oyunu iPad’den yana kullandı. Ancak, hiç de şaşırtıcı olmayan bir biçimde, Schmidt gönlünde asıl yatanın Nexus 10 olduğunu dile getirdi. Etkinliğin sunucusundan Nexus 10’u değerlendirmesini isteyen Schmidt, Nexus 10’un iPad’e kıyasla daha fazla uygulama sunduğunu, daha güvenli olduğunu ve daha ölçeklenebilir olduğunu dile getirdi.

Google Reader’ın kapatılması yönündeki karara ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Schmidt, kendisinin de Google Reader’ı sevdiğini ifade etti. Şirketin neden böyle bir karar aldığına yönelik soruyaysa Schmidt oldukça net bir cevap verdi: ”Öncelikler.”

İlgili >> NDTV (1), (2)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER