Teknoloji

Dropbox: Kesinti bakım çalışmasında kaynaklandı, saldırıya uğramadık

Popüler bulut depolama servisi Dropbox’ın yaşadığı kesinti saldırı tartışmalarını da beraberinde getirdi. Bulut depolama servisi önceden planlanmış bir bakım çalışmasıyla ilgili yaşanan problem nedeniyle kesintinin meydana geldiğini kaydetti. Bu süre zarfında Dropbox web sitesine girenler servisin bakım nedeniyle kapalı olduğu şeklinde bir mesajla karşılaştı.

dropbox-kesinti-110114

Bu sırada Anonymous Korea ve 1775 Sec korsan ekipleri Dropbox’a saldırı düzenlediklerini iddia etti ve bununla ilgili mesajlarını Twitter hesapları üzerinden paylaştı. Tabii ki, bu durum kafaları karıştırdı. Üstelik 1775 Sec, Dropbox sunucuları üzerinden aldığını iddia ettiği bir dosyayı da yayınladı.

Ne var ki, Dropbox korsan saldırı ve sızıntı iddialarını yalanladı, bunları “sahtekarlık” olarak nitelendirdi. Ayrıca yayınlanan dosyanın da sızdırılmış bir Dropbox verisi olmadığını vurguladı.

Şu an Dropbox çalışıyor, meydana gelen kesinti de bir korsan saldırısından değil, planlanmış bir bakım çalışması sırasında meydana gelen problemden kaynaklandı. Yani, Dropbox kullanıcılarının hesap şifrelerini değiştirmeleri gibi bir adım atmalarına gerek yok.

İlgili >> TechCrunch, Engadget

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER