Teknoloji

Nintendo 3DS oyun satışları 2013’te 16 milyona ulaştı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nintendo, Microsoft ve Sony’nin yeni oyun konsollarıyla büyük başarılar elde ettiği bir ortamda taşınabilir oyun konsoluna özel oyun satışlarına büyük artış kaydettiğini belirtti.

nintendo-3ds-basinŞirketin geçtiğimiz cuma günü yayınladığı yıllık genel bakışa göre, 2013 yılında 16 milyon rekor 3DS oyun satışı yapıldı. Bu, geçen yıla göre yüzde 45 artışa denk geliyor. Ayrıca Nintendo ABD’deki müşterilerin 11.5 milyon Nintendo 3DS, 3DS XL ve 2DS oyun konsolu alışverişi yaptıklarını kaydetti.

Nintendo Amerika satış ve pazarlamadan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Scott Moffitt, müşterilerden gelen talebe bağlı olarak 2014’te yavaşlama için bir planlama yapmadıklarını kaydetti. Fanların favorilerinin de aralarında olduğu birçok oyunla birlikte Nintendo 3DS’in en iyi günlerinin yolda olduğunu dile getirdi.

Nintendo’nun 3DS için 2014 yılı başında çıkarmayı planladığı oyunlar arasında Bravery Default, Azran Legacy, Yoshi’s New Island, Disney Magical ve daha fazlası yer alıyor.

Amerikan mahkemesi birkaç gün önce Nintendo’nun üçüncü taraf şirkete, şimdiye kadar sattığı her Nintendo 3DS ve 3DS XL için belirli bir telif ücreti ödemesine karar vermişti. Tomita Technologies ve Nintendo arasında, cihazlarda kullanılan üç boyutlu kamera teknolojisinden kaynaklanan patent anlaşmazlığı nedeniyle mahkemeden bu yönde bir karar çıkmıştı.

Nintendo’nun sattığı her bir 3DS’in toplam fiyatının yüzde 1.82’sini telifolarak ödemesi gerekiyor. Bu da şirketin şimdiye kadar sattığı 35 milyon birim ürün için 105 milyon dolar ödeyeceği anlamına geliyor.

İlgili >> Nintendo

İLGİLİ HABERLER