Teknoloji

ABD’ye yönelik Çin kaynaklı siber saldırı sayısı azalıyor

abd-cin-120313

Son yıllarda çok sayıda Çin kaynaklı siber saldırı gerçekleşmesi, bu saldırıların günlük işleyişin bir parçası gibi doğal değerlendirilmesine neden olmaya başlamıştı. Ancak, gelen son bilgiler Çin kaynaklı siber saldırıların sayısının azaldığı yönünde.

Bu saldırıların bir numaralı hedefi olan ABD’deki siber güvenlik yöneticileri, Reuters’a ABD’de yaşanan Çin kaynaklı güvenlik problemlerinin sayısının son aylarda azalmaya başladığını dile getirdi. Bu azalma saldırıların tamamen sona erdiği anlamını taşımasa da, Trend Micro’dan Tom Kellerman ortada belirgin bir konsolidasyon olduğunun altını çizdi.

Peki Çin kaynaklı siber saldırı sayısının azalmasının altında yatan sebep nedir? Bu konuda kesin konuşmak mümkün olmasa da, söz konusu sonuçların Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’in ABD ziyaretinden önce gündeme gelmesi dikkat çekiyor.

Ortaya çıkan tablonun bir rastlantı sonucu oluştuğunu söylemek mümkün olsa da, Çin’in ABD ile yapılacak dijital güvenlik konulu görüşmelerde devlet destekli saldırıların daha az gündeme gelmesi için böyle bir yaklaşım içine girebileceği de akıllara geliyor. Yine de, Çin kaynaklı siber saldırıların iki ülke arasındaki görüşmelerde gündemden düşmesi pek mümkün gözükmüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER