Teknoloji

Apple ve Baidu’nun yapay zeka anlaşması henüz kesinleşmedi

apple

Çin kaynaklı haberlere göre, Apple akıllı telefonlarında sunacağı üretken yapay zeka özellikleri için Çin’de Baidu ile anlaşmaya varmıştı. Ancak yeni bir iddia, taraflar arasındaki anlaşmanın henüz kesinleşmediğini gösteriyor.

Haberde anlaşmaya, en azından şu an için, son imzanın koyulmadığı belirtiliyor. Taraflar arasındaki görüşmelerin sürüp sürmediği de belirsizliğini koruyor. Haberde henüz kesin bir anlaşmanın olmadığı dışında başka bir detay bulunmuyor.

Apple’ın sonbaharda yayınlanacak iOS 18 ile birlikte kullanıcılarına işletim sistemine entegre edilmiş üretken yapay zeka özellikleri sunması bekleniyor. Anlaşmanın sağlanması durumunda, bu özellikler için Çin’de Baidu aracılığıyla kullanıcılara ulaştırılacak.

Apple Çin’de yapay zeka için yerel bir ortakla çalışmak zorunda

Apple’ın Çin’de Batılı geliştiricilerin imzasını taşıyan bir yapay zeka modelini kullanması mümkün görünmüyor. Çünkü Çin’de kullanıma sunulacak yapay zeka modellerinin yetkililerin onayını alması gerekiyor ve Çin menşeili olmayan yapay zekalar için bu onayın gelmesi çok düşük bir ihtimal. Bu da Apple’ın yeni bir ortak seçmesini gerektiriyor. Bahsi geçen ortağın Baidu olup olmayacağı yakında anlaşılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER