EğlenceManşetler

Apple TV’ye iTunes Store’dan şarkı satın alma özelliği geliyor

Dün akşam saatlerinde yalnızca iOS 7 beta 4 değil, Apple TV’nin yeni yazılım versiyonu için de bir beta sürümü yayınlandı. Bu beta sürümünde Apple’ın iTunes üzerinden şarkı satın alma özelliğini set üstü multimedya cihazına getirmeyi planladığına dair izler bulunuyor. Şu anda Apple TV üzerinden yalnızca sinema filmi ve desteklenen ülkelerde TV programı satın almak mümkün oluyor. Ancak son beta sürümünün işarettiğine göre çok yakında Apple TV kullanıcıları iTunes Store müzik kütüphanesinde de gezinebilecek ve şarkıları doğrudan Apple TV üzerinden satın alabilecekler.

apple-tv-itunes-sarki-satin-alma-300713-4

Apple Insider tayfası yeni beta sürümüyle bu imkanı deneyimlemiş ve aldıkları ekran görüntülerini paylaşmışlar. Şu anda Apple TV’nin mevcut sürümünde yer alan Müzik bölümüne benzer bir kullanıcı arayüzüne sahip olduğu görünen şarkı satın alma özelliği kapsamında iTunes Store müzik mağazası içinde kategori bazında gezinmek mümkün olabildiği gibi, şarkı veya tüm albüm bazında satın alma yapılabiliyor. Her bir şarkı için varolan özel detay sayfası içinden şarkı bilgilerini görmek, ön dinleme yapmak ve satın alma işlemini gerçekleştirmek mümkün oluyor.

Sitenin de belirttiğine göre, söz konusu işlev OS X kullanıcılarının iTunes üzerinde deneyimlediğine benzer şekilde çalışıyor. Satın alma işlemi gerçekleştirilmek istendiğinde, öncelikle sürece onay verilmesi gerekiyor; böylelikle kazara satın almalar engelleniyor.

Satın alınan şarkı Apple TV’de dinlenebileceği gibi aynı Apple kimliğine bağlı başka bir cihaza, örneğin bir iPhone’a yüklenebiliyor. Söz konusu özelliğin önümüzdeki sonbaharda, Apple TV için yeni yazılım güncellemesinin çıkmasıyla birlikte kullanıcılara sunulması hedefleniyor.

İlgili >> Apple Insider

İLGİLİ HABERLER