Manşetler

Instagram üçüncü taraf Windows Phone uygulamasıyla yüklenen fotoğrafları siliyor ve engelliyor

Microsoft mobil işletim sistemi Windows Phone 8’e popüler uygulamaları çekmek için bu yoldaki kader ortağı olan Nokia ile birlikte önemli bir mesai harcıyor. Vine, Path ve Flipboard gibi popüler uygulamalar bu çabaların sonucunda Windows Phone 8 uygulaması hazırlayacaklarının sözünü verirken, son zamanların en popüler uygulamalarından biri olan Instagram’ın Windows Phone’a adım atıp atmayacağı halen belirsizliğini koruyor.

instance-300713

Nokia Instagram’ı Windows Phone’a getirmek için çeşitli girişimler gerçekleştirmiş, bu çabaların ilk etapta sonuç vermemesi nedeniyle Windows Phone kullanıcıları çareyi üçüncü taraf uygulamalarını kullanmakta bulmuştu. Bu uygulamalar içinde en popüler seçeneklerden birisi olan Instance, Windows Phone sahiplerine Instagram’daki fotoğrafları görüntüleme ve servise fotoğraf yükleme imkanı sağlıyordu. Ancak asıl ”mal sahibi” olarak tanımlanabilecek olan Instagram, bu hizmete bir son vermişe benziyor.

Instance’ın geliştiricisi Daniel Gary, Instagram’ın Instance aracılığıyla sisteme yüklenen fotoğrafları kaldırdığını ifade edildi. Yapılan testlerde Instance aracılığıyla servise yüklenen fotoğrafların ilk etapta kısa bir süre için herkes tarafından görülebildiği, ancak saniyeler sonra bu fotoğrafların ortadan kaybolduğu belirtildi. Instagram’a Instance aracılığıyla daha önce yüklenen fotoğrafların da sadece esas sahipleri tarafından görülebilmesi de dikkat çeken bir diğer durum oldu.

Mevcut durum Facebook’un Instagram’a Instance aracılığıyla yüklenen fotoğrafları takip altına aldığını ve aktif bir içerik temizleme işlemi yürüttüğünü gösteriyor. Instagram’ın çatı şirketi Facebook’tan konuya ilişkin bir açıklama gelmezken, daha önce ”Itsdagram” olan uygulama adını Instance’a çeviren Daniel Gary’nin şimdi nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor.

İlgili >> Daniel Gary (Twitter), The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER