Teknoloji

Apple sesle kontrol edilebilen akıllı bir dock üzerinde çalışıyor

Henüz ortaya çıkan bir patent başvurusu Apple’ın Siri aracılığıyla kontrol edilebilen akıllı bir dock üzerinde çalışıyor olabileceğini gösteriyor. Dock’un temel kullanım alanı olarak müzik göze çarpsa da, patent başvurusunda yer alan bilgiler Apple’ın bu yeni projesinin doğru uygulamalarla birleştiği takdirde çok daha fazla şeyi yapabileceğini gösteriyor.

apple-akilli-dock-061213

Patent başvurusuna göre, dock sürekli olarak dinleme içinde olacak ve önceden belirlenmiş bir komutu aldığı zaman daha detaylı komutlar için Siri’yi aktive edecek. Siri’yi tetikleyecek komutun bir alkış veya ıslık olabileceği belirtilirken, Siri’nin aktif hale gelmesiyle birlikte kullanıcılar dinlemek istedikleri şarkı, şarkıcı veya müzik türünün adını söyleyerek keyifli bir zaman geçirebilecek.

Apple’ın şu ana kadar dock üretim işine girmemesi nedeniyle bu patentte yer alan konseptin şirket tarafından uygulanıp uygulanmayacağı şu an için belirsizliğini koruyor. Söz konusu teknolojinin üçüncü taraf üreticiler tarafından ürünlere uygulanması da ihtimaller arasında yer alıyor. Apple’ın önümüzdeki dönemde bir yazılım güncellemesi ve birkaç uygulamayla söz konusu dock’u akıllı ev konsepti için kullanıma sunması da kulağa fazlasıyla mantıklı geliyor.

İlgili >> AppleInsider

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER