Teknoloji

Apple ABD’deki mağazalarında iBeacons özelliğini aktif hale getiriyor

Associated Press’in haberine göre, Apple iBeacons özelliğini bugün itibarıyla ABD’deki 254 mağazasında aktif hale getiriyor. Kullanıcıların telefonuna konuma dayalı servisler önermek için düşük enerjili Bluetooth vericilerinden faydalanan iBeacons, iOS 7 ile birlikte sessiz sedasız biçimde devreye girmişti. Çeşitli perakende zincirlerinin bu teknolojiyi mağazalarına yerleştirme yönündeki planları gündeme gelmiş olsa da, geniş kapsamlı ilk adım yine Apple’dan geldi.

apple-new-york-061213

iBeacons Apple mağazalarında Apple Store uygulamasıyla birlikte çalışacak. Bu uygulamayı indirip Apple’a kendilerini takip iznini verenlere uygulama aracılığıyla kişiye özel biçimde oluşturulmuş teklifler sunulacak. Bir Apple mağazasına ayak basıldığı zaman uygulama ”mağaza içinde” moduna girecek ve bir iPhone standının yanında durulduğu zaman kullanıcısına yeni bir iPhone almayı isteyip istemediği sorulacak. Bu soruya kullanıcı olumlu cevap verdiği takdirde uygulama güncelleme uygunluğu durumunu ve eski iPhone’un ne kadara sayılacağını da kullanıcıya gösterecek.

Associated Press Apple’ın New York’ta 5.Cadde’de bulunan mağazasına 20 vericinin yerleştirildiğini, bunlardan bazılarının hakiki Bluetooth vericileri olduğunu, bazılarının ise mağazaya daha önce yerleştirilen iPad’ler tarafından sağlanan sinyaller olduğunu belirtti.

İlgili >> Associated Press

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER