Teknoloji

Apple iOS 8 beta 5 sürümünü hangi yeniliklerle yayınladı?

ios-8-iphone-5s-070714

Apple iOS 8’in beşinci beta sürümünü yayınladı. Bu sürümle birlikte çeşitli gelişimler kaydedilirken ilk olarak 2 Haziran tarihinde yayınlanan beta yazılımınahata düzeltmeleri getirilmeye de devam edildi.

Daha önceki beta sürümleri gibi, iOS 8 beta 5 de iOS 8’in daha hızlı ve düzenli olduğu hissettirecek çeşitli kullanıcı arayüzü modifikasyonları barındırıyor. MacRumors sitesi daha önceki beta sürümleri gibi beşinci iOS 8 beta sürümünü de mercek altına almış ve getirilen yeniliklerin bir listesini çıkarmış:

Sağlık: Beta sürümünün notlarına göre, Apple’ın Sağlık uygulaması Spirometre verilerini de topluyor. Spirometre testleri akciğer fonksiyonlarını ölçüyor, nefes alış ve verişlerindeki havanın hacmini ve akış hızını takip ediyor. Ayrıca uygulamaya çeşitli yeni ikonlar, Sağlık verisini dışa aktarma, kilit ekranında sağlık kimlik numarasını göstermeye izin veren seçenek eklendi. Ayrıca Ayarlar uygulamasına Sağlık için eklenen gizlilik ayarları bulunuyor.

SMS Relay: iOS 8 kullanıcılarının karşısına çıkan bir mesaj penceresi onlara telefon numaralarını MacBook’larında SMS Relay için kullanmak isteyip istemediklerini soruyor. SMS Relay OS X Yosemite ile iOS 8 arasında bir pencere işlevi görecek Continuity’nin özellikleri arasında yer alıyor.


ios-8-beta-5-sms-relay-050814

Fotoğraflar: Fotoğraflar uygulaması “Son Güncelleme” şeklinde bir bildirimle kullanıcılara fotoğrafların en son ne zaman iCloud ile eşzamanlandığını gösteriyor. Ayrıca iCloud Fotoğraf Ayarlarında yer alan bir seçenek iCloud içinde fotoğrafların tam çözünürlüklü versiyonlarını saklarken iPhone’da bu cihaza göre optimize edilmiş versiyonlarını saklama, böylelikle depolama alanından tasarruf etme imkanı sunuyor.

ios-8-beta-5-fotograflar-optimize-050814

iCloud ikonları: iCloud Drive, Backup ve Keychain uygulamalarının Ayarlar uygulaması altında yer alan iCloud bölümü içinde yeni ikonları göze çarpıyor. Ayrıca iCloud’ın genel ikonu da güncellendi.

ios-8-beta-5-icloud-ikonlar-050814

Wi-Fi Arama: Wi-Fi üzerinden arama desteği de eklendi.

ios-8-beta-5-t-mobile-wi-fi-050814

Tahminsel metin: Klavye içinde metin tahminlerini açmayı sağlayan bir seçenek bulunuyor.

ios-8-beta-5-klavye-tahminler-050814

Duvar Kağıdı Ayarları: Parlaklık ayarı Ayarlar uygulamasının Duvar Kağıtları ve Parlaklık bölümünden kaldırıldı. Ekran parlaklığının ayarı Ayarlar altına daha önceki bir iOS 8 beta sürümünde eklenen Ekran ve Parlaklık bölümü üzerinden gerçekleştiriliyor.

Apple her iki ya da üç haftada bir yeni bir iOS 8 beta sürümü çıkarıyor. Görünüşe göre, iOS 8’in final sürümü çıkıncaya kadar bir veya iki beta sürümü daha görebiliriz. Tahminler iOS 8’in final sürümünün eylül ayının ikinci yarısında çıkacağı yönünde yapılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER