Teknoloji

Apple beşinci OS X Yosemite geliştirici ön izleme sürümünü yayınladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-os-x-yosemite-030614

Apple iOS 8 beta 5 ile birlikte OS X Yosemite masaüstü işletim sisteminin beşinci geliştirici ön izleme sürümünü de yayınladı. Dördüncü sürümden yaklaşık iki hafta sonra gelen, Mac App Store üzerinden indirilebilen, ayrıca Mac Geliştirici Merkezi üzerinden de ulaşılan yeni beta sürümünün yanı sıra Apple Xcode, OS X Server ve Apple Configurator yazılımlarının da yeni betalarını yayınladı.

OS X Yosemite ile birlikte OS X’e daha sade ve modern bir görünüm kazandırılıyor. Yarış şeffaf ve yeniden tasarlanan Dock, pencereler ve daha fazlasına odaklanılıyor. Ayrıca Continuity ile iOS 8 ile entegrasyonun artırılması, Bildirim Merkezine eklenen Bugün görünümüyle üçüncü taraf uygulamalarla entegrasyon, yeni veri kaynaklarıyla zenginleştirilen Spotlight arama motoru gibi çeşitli yenilikler de OS X Yosemite ile sunuluyor. Bunlara ek olarak Mail, Safari ve Mesajlar gibi uygulamalar için de yenilikler söz konusu.

os-x-yosemite-developer-beta-5-050814

Beta test sürecinde her bir Geliştirici Ön İzleme sürümüyle birlikte yeni özellikler ekleniyor, OS X Yosemite’ın görünümü ve performansı daha da iyileştiriliyor.

Geliştirici Ön İzleme sürümü sadece kayıtlı geliştiriciler tarafından indirilebiliyor. Apple geçtiğimiz haftalarda OS X Yosemite’ın herkese açık beta sürümünü de yayınlamış, böylelikle daha geniş kullanıcı kitlesini test kapsamına almıştı. Herkese açık beta programının geliştirici ön izleme sürümleri kadar çok güncelleme alması beklenmiyor.

İLGİLİ HABERLER