Teknoloji

Android küresel kullanımda iOS’i ilk kez geride bıraktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lg-g3-inceleme-00012

Android’in pazar payı sevkiyat konusunda piyasadaki diğer mobil işletim sistemlerinin fersah fersah ötesinde. Buna rağmen, Android iOS’i mobil kullanım alanında geçmeyi başaramamıştı. Ancak bu durum da sonunda değişti. Net Applications tarafından açıklanan rakamlara göre, Android’in akıllı telefon ve tabletlerdeki toplam kullanımı, iOS’in iPhone ve iPad’lerdeki toplam kullanımını geçmeyi başardı. Böylelikle Android mobil dünyanın zirvesine tam anlamıyla kurulmuş oldu.

kuresel-mobil-kullanim-040814

Net Applications küresel mobil kullanımı ölçmek için geniş küresel ağındaki trafiği takip ediyor. Android’in haziran ayında yüzde 43.75 olan kullanım oranı temmuz ayında yüzde 44.62’ye yükselirken, iOS’in haziranda yüzde 45.61 olan kullanım oranı temmuzda yüzde 44.19’a geriledi. Böylelikle Android yayınlanmasından bu yana ilk kez mobil kullanımda zirveye çıkmayı başardı. Ancak Apple’ın önümüzdeki ay içinde iPhone 6’yı duyurmasıyla birlikte bu tablonun yeniden Apple adına değişmesi de olası gözüküyor.

Windows Phone kullanım oranını yüzde 1.99’dan yüzde 2.49’a yükseltirken, BlackBerry “diğerleri” kümesinden çıkmayı yine başaramadı.

İLGİLİ HABERLER