Dosya

Teknoblog 2014 Yılbaşı Hediye Rehberi: Tablet

İster çocuk ister yaşlı, tabletler her yaştan insana hitap eden elektronik ürünler hâline geldi. Sadece Wi-Fi bağlantısına sahip olandan 3G’lisine, iPad’inden Android’lisine her keseye uygun farklı tabletler güzel birer yeni yıl hediyesi olabilir. Teknoblog’un 2014 Yılbaşı Hediye Rehberi’nin bu bölümünde sevdiklerinizi mutlu edebilecek çeşitli tabletleri sergiliyoruz.

teknoblog-2014-yilbasi-hediye-rehberi (650 x 445)

Ayrıca hemen satın almak isteyenler için yer verdiğimiz Satın Al bağlantıları sayesinde hediyenizi GittiGidiyor üzerinden hızlı şekilde satın alma fırsatı sağlıyoruz.

iPad Air

ipad-air-inceleme-00001

Apple’ın 9.7 inç ekranlı iPad’i bu yıl tasarım değiştirdi, daha ince ve daha dar bir çerçeveyle geldi. Bunun dışında yine beklenen donanım güncellemeleri de tabletten eksik kalmadı. 64-bit Apple A7 işlemci, 1 GB RAM, 5 megapiksel arka kamera, 1.2 megapiksel FaceTime HD kamera barındıran bu tabletin 16 GB, 32 GB, 64 GB ve 128 GB’lık depolama alanına sahip seçenekleri bulunuyor. Sadece Wi-Fi veya Wi-Fi+Hücresel versiyonlardan bir tanesini tercih edebilirsiniz.

Retina ekranlı iPad mini

ipad-mini-retina-inceleme-00034

Geçen yıl tanıştığımız iPad mini tasarımıyla etkilemiş, ancak sahip olduğu 1024 x 768 piksel düşük çözünürlüklü ekran “gülün dikeni” niteliği taşımıştı. Neyse ki, bu yıl piyasaya sürülen ikinci nesil iPad mini’de 2048 x 1536 piksel Retina ekran yer alıyor. Bu sayede çok keskin ve kaliteli görüntüler ve yüksek bir görsel keyif sağlanıyor. Ayrıca Retina ekranlı iPad mini, donanım özellikleri bakımından iPad Air’dan aşağı kalmıyor, o da Apple A7 işlemci barındırıyor. 16, 32, 64 ve 128 GB’lık seçeneklere sahip olan bu tabletin de sadece Wi-Fi veya Wi-Fi+Hücresel versiyonları bulunuyor.

Nexus 7 (2012)

nexus-7-inceleme-00001

İkinci nesil Nexus 7 yüksek çözünürlüklü ekranı ve incelen tasarımıyla bir hayli çekici görünüyor, ancak ASUS üretimi bu Google Nexus tableti henüz resmen Türkiye’ye giriş yapmış değil. Bunun yerine geçen yılın tableti Nexus 7’yi de uygun fiyatlarla bulabilirsiniz. NVIDIA Tegra 3 işlemcili tabletin 7 inç, 1280 x 800 piksel çözünürlüklü ekranı bulunuyor. Son olarak Android 4.4 KitKat güncellemesini alan bu tablet sayesinde film izlemek, kitap okumak, oyun oynamak ve internette gezinmek rahat şekilde gerçekleştirilebiliyor.

Acer Iconia A1

acer-iconia-a1-060513-1

Küresel üreticilerin uygun fiyatlı Android tabletleri genellikle 600 ila 800 TL arasında fiyatlardan satılıyor. Acer Iconia A1 de bu grup içinde yer alıyor. 7.9 inç, 1024 x 768 piksel IPS ekran, dört çekirdekli işlemci, 1 GB RAM, 8 GB dahili hafıza, microSD kart yuvası ve microHDMI portu gibi  başlıca teknik özelliklere sahip olan bu tablet Android 4.2 Jelly Bean ile yüklü olarak geliyor. Tabletin 5 megapiksel arka kamerasının yanı sıra önünde de ikinci bir kamera yer alıyor. Acer Iconia A1’in 600 TL civarında bir fiyatı bulunuyor.

Sony Xperia Tablet Z

Sony’nin geçtiğimiz aylarda Türkiye piyasasına sürdüğü Xperia Tablet Z ince profilli gövdesine karşın bir hayli dayanıklı. Suya da dayanıklı olan bu tablet 10.1 inç, 1920 x 1080 piksel çözünürlüklü ekran, 1.5 GHz dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon S4 Pro işlemci, 2 GB RAM, 16 / 32 GB dahili hafıza seçenekleri, 8 megapiksel arka kamera, 2.2 megapiksel ön kamera ve 1080p Full HD video kayıt yeteneği gibi başlıca teknik özellikleri barındırıyor. Suya dayanıklı olması sayesinde Xperia Tablet Z’yi özellikle önümüzdeki yaz tatilinde rahatlıkla kullanmak mümkün olacaktır.

Toshiba Excite Pro

toshiba-excite-proAndroid tablet arenasında iddialı bir oyuncu hâline gelmeyi amaçlayan Toshiba’nın 10.1 inç ekranlı tableti Excite Pro aslında adından da anlaşılacağı üzere profesyonelleri hedefleyen bir Android tablet. Ancak NVIDIA Tegra 4 işlemci ve 2560 x 1600 çözünürlüklü IPS ekran ve Harman Kardon hoparlörler bu tableti multimedya içerik tüketimi için daha elverişli hâle getiriyor. 32 GB dahili hafızaya sahip olan bu tablet yaklaşık 1400 TL’lik bir fiyattan satılıyor.

* Satın Al bağlantısı takip edilerek GittiGidiyor üzerinden gerçekleştirilecek alışveriş işlemlerinde meydana gelebilecek herhangi bir hususta Teknoblog sorumlu tutulamaz. Bağlantıya tıklayıp daha sonra ürünü satın alan kullanıcı bu şartı kabul etmiş sayılır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER