Teknoloji

Redmi Turbo 3 ve Pad Pro’nun tanıtım tarihi belli oldu

redmi turbo 3

Xiaomi’nin çatısı altındaki Redmi, kısa süre önce yeni bir serinin duyurusunu yapmıştı. Şirket Turbo adını taşıyacak bu serinin odak noktasında “ham performansın” olacağını belirtmişti. Serinin ilk üyesi olan Redmi Turbo 3, 10 Nisan’da resmen gözler önüne çıkacak.

Turbo 3 bu etkinlikte tek başına olmayacak. Etkinlikte Redmi Pad Pro adını taşıyan yeni bir tablet de tanıtılacak. Şirketin duyurusunda hem Turbo 3’ün hem de Redmi Pad Pro’nun bazı özellikleri de paylaşıldı.

Turbo 3’ün kalbinde kalbinde Qualcomm Snapdragon 8s Gen 3 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye eşlik eden RAM seçenekleri 16 GB’a kadar uzanacak. Depolama alanı içinse maksimum seçenek 1 TB olacak. İleri düzey soğutma sistemi de telefonun özellikleri arasında yer alıyor.

Akıllı telefon çok ince olacak. Kalınlığı 8 mm’nin altında olan telefonun tartıda 179 gram çekeceği belirtiliyor. Ekran çözünürlüğü 1080p’den fazla olacak olan telefon, ince çerçevelere ve düz kenarlara sahip. İki arka kamerayla gelen telefonun önünde tek bir kamera mevcut.

Redmi Turbo 3, Çin dışında Poco F6 adıyla satılacak

Redmi Pad Pro görsellerinde klavyeli kapak ve bir kalem göze çarpıyor. 12.1 inç 2.5K ekran ve 10000 mAh kapasiteli pil de şimdiden doğrulanan özellikler arasında yer alıyor.

Turbo 3’ün tanıtım etkinliği yerel saatle 19.00’da (TSİ 14.00) başlayacak. Akıllı telefonun Çin dışında Poco F6 adıyla satılması beklense de, bu konuda henüz bir doğrulama gelmiş değil.

İLGİLİ HABERLER