Teknoloji

Zoom, video konferans altyapısını tam kapsamlı bir ofis paketine dönüştürüyor

zoom notlar

Zoom, artık sadece bir video konferans platformu olmaktan çıkıyor ve yeni bir özellik ekleyerek tam kapsamlı bir ofis paketi olma yolunda ilerliyor. Yeni eklenen “Notlar” özelliği, kullanıcıların bir metin dokümanı oluşturup, bu dokümanı eş zamanlı olarak düzenlemelerine ve paylaşmalarına olanak sağlıyor.

Zoom doküman paylaşma ve düzenleme işlerini kolaylaştırıyor

Bu özellik, Zoom’un genellikle sohbet kutusunun bulunduğu yere yerleştirilecek ve toplantı sırasında katılımcılar bu doküman üzerinde değişiklik yapabilecek. Bu, katılımcıların toplantıya odaklanmalarını kolaylaştırıyor, çünkü artık başka bir ekrana geçiş yapmalarına gerek kalmıyor. Özellik, toplantı öncesinde bir gündem oluşturmak ve toplantı sonrası bu dokümanı paylaşmak için kullanışlı bir araç olarak lanse ediliyor.

Zoom, son bir yıl içerisinde platformunu hızla genişletti. Şirket, bir e-posta ve takvim hizmeti de ekledi ve Slack’e rakip olan “Team Chat” özelliğini güçlendirdi. Ancak, Google ve Microsoft’un kendi video sohbet hizmetlerini iyileştirmesiyle, müşteriler için Zoom’u terk etmek daha kolay bir hale geldi. Google Workspace veya Microsoft 365 aboneleri zaten e-posta, takvim, notlar, video aramalar ve takım sohbetleri için alternatiflere sahip.

Sonuç olarak, Zoom’un asıl sorunu, müşterilerinin Google veya Microsoft’un belki de biraz daha zayıf olan video çağrı hizmetlerine geçmeden önce kaliteli rakipler oluşturup oluşturamayacağı olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER