Teknoloji

Zoom e-posta ve takvim hizmetleriyle Microsoft ve Google’ın alanına giriyor

zoom e-posta

Zoom, her yıl düzenlediği Zoomtopia etkinliğinde, en yeni iş özelliklerinin bir parçası olarak yeni Mail ve Calendar (Takvim) uygulamalarını ve hizmetlerini duyurdu. Beta sürümü olarak kullanıma açılan Outlook benzeri Mail ve Calendar; şirketin Team Chat, Whiteboard, Phone ve Meetings gibi diğer araçlarını barındıran yeni birleşik Zoom One arayüzüne yerleşecek.

Zoom Team Chat’in yakın zamanda piyasaya sürülmesiyle birlikte şirket, Slack ve Microsoft Teams gibi uygulamalara rakip olmuştu. Şimdi de anlık iletişim, video ve e-posta içeren eksiksiz bir karma iş çözümü için rekabete girişiyor. Zoom, daha çok Microsoft 365‘i kendisine rakip olarak belirliyor, özellikle şirketlerin mevcut e-posta hizmetlerine bağlamalarına izin verecek. Eğer şirketin bir BT departmanı yoksa, onlar için barındırma hizmetlerini de üstlenecek.

Pandemide varlığını korumayı başaran küçük işletmeler, özellikle bakımlarını yapacak BT personeline sahip değillerse, eski e-posta sunucularını daha güvenli bir platforma taşıma ihtiyacı duyabilir. Artık Zoom Mail ve Calendar hizmetleri, işletmelerin Microsoft 365 ve Google Workspace gibi ürünlere karşı değerlendirebilecekleri ciddi bir alternatiftir. Üstelik Zoom toplantılarından yararlandıkları için platforma da çok yabancı sayılmayacaklarını söyleyebiliriz.

zoom takvim

Zoom ürün müdürü Joseph Chong, konuyla ilgili bir blog yazısında, Zoom posta hizmetinin Zoom Mail Service kullanıcıları için uçtan uca şifrelemeye sahip olduğunu dile getiriyor. Chong, “Zoom Posta ve Takvim Hizmetleri (beta), özellikle e-posta gizliliğine değer veren küçük ve orta ölçekli işletme müşterilerini hedefliyor.” diyor. Hepsi bir arada çözüm, kullanıcıların grup mesajlaşması sırasında ve ekiple görüntülü toplantı başlatırken veya bir müşterinin e-postasını yanıtlarken uygulamaları değiştirme ihtiyacı duymalarını önlemek için tasarlanmıştır.

Zoom içindeki takvimler, katılmadan önce Zoom bağlantılarını aramaya gerek kalmadan veya odada kimlerin olduğunu görerek toplantıların daha kolay başlatılmasına yardımcı oluyor. Ayrıca, personelin yüklemeyi tamamlamasını beklemeden hangi toplantıların tamamlandığını görebilir ve ekibinize bir kayıt bağlantısı görebilirsiniz.

zoom meetings

Zoom, etkinliğinde diğer bazı yeni özellikleri de paylaştı. Bunlardan biri, sizi ve ekip arkadaşlarınızın kameralarını sanal bir ortak çalışma alanında tutarak “yüz yüze çalışmanın akıcı etkileşimlerini yaşatmaya” çalışan Zoom Spots olarak adlandırılıyor. Zoom Spots, 2023’ün başlarında kullanıma sunulacak.

Ayrıca Zoom, müşteri sorunlarını çözebilen ve işletmelerin gerçek müşteri temsilcilerine yapılan çağrı hacimlerini azaltmasına yardımcı olan Zoom Virtual Agent adlı yeni bir yapay zekâ destekli sohbet robotunu tanıttı. Bu da 2023’te gelecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER