Teknoloji

Microsoft 365 bireysel tüketici abonelikleri müşterilere sunuluyor

microsoft 365

Microsoft, Microsoft 365 aboneliklerinin bireysel tüketicilere özel versiyonlarını bugün itibarıyla kullanıma sundu. Microsoft 365 Bireysel ve Aile abonelikleri birkaç hafta önce duyurulmuştu. Bunlar bazı ek özelliklerle mevcut Office 365 tüketici planlarının yerini alacak biçimde tasarlanmıştı.

Microsoft mevcut Office abonelik fiyatlarını aynı tutuyor. Microsoft 365 Aile ve Bireysel planları Türkiye’de de, TL cinsinden fiyatlarla kullanıma sunuldu. Bir kişinin kullanabildiği Bireysel paketin aylık fiyatı 40,99 TL, yıllık fiyatı ise 409,99 TL olarak belirlendi. En fazla altı kişinin yararlanabildiği Aile paketi de 53,99 TL aylık, 539,99 TL’lik yıllık ücretle tüketicilere sunuluyor. Her iki seçenek de Office erişimini içeriyor. Önümüzdeki aylarda ise yeni özellikler kademeli olarak kullanıma sunulacak.

Microsoft 365’e eklenen iki büyük yenilik; Microsoft Aile Güvenliği uygulaması ve bireysel tüketiciler için Microsoft Teams oluyor. Bunlar henüz bugün kullanıma sunulan yeni abonelikler içinde bulunmuyor. Office ile ilgili birçok geliştirme ise kullanıma sunuldu. Bunların arasında PowerPoint Presenter Coach özelliği de bulunuyor. Bu özellik insanların sunum denemeleri yapmalarına, böylelikle sunum sırasında teklemeyi engellemeye yarıyor.

Chrome veya Edge için bir eklenti olan Microsoft Editor, web üzerinde yazı yazdığınız her yerde yazmaya yardımcı oluyor ve gramer hatalarını düzeltiyor. Microsoft, Excel’de Para özelliğinin de yakında çıkacağını kaydetti. Bu özellik kişisel finans yönetimi için tasarlandı ve Excel üzerinde harcamaları izlemeyi ve analiz etmeyi kolaylaştırıyor. Microsoft bankaya ve kredi kartı hesaplarına bağlanarak işlemleri ve gelir-gider tablosunu içe aktarıyor. Ödemeler, faturalar ve aylık harcamalar için uyarılar oluşturuyor.

Microsoft’un modern yaşam, arama ve cihazlar biriminden sorumlu kurumsal başkan yardımcısı Yusuf Mehdi, “Bugün, hayatımızda gezinmemize yardımcı olan yeni özellikler ve değer sunmanın ilk adımı.” dedi. “Microsoft 365 Bireysel ve Aile abonelikleri bugün dünya çapında mevcut hâle geldi, zaman içinde ek avantajlar da eklenecek.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER