Eğlence

YouTube yorumu kaldırılan kullanıcılarına 24 saatlik ceza verecek

youtube reklam

YouTube topluluk kurallarını ihlâl eden “toksik” yorumlar konusundaki yeni uygulamalarını duyurdu. Daha önce kullanıcılarını saygılı olmaları yönünde uyaran şirket, yeni dönemde uyarılar ve cezalar konusunda daha keskin bir tavır takınacak.

Eğer platform saldırgan yorumları tespit ederse ve kaldırırsa kullanıcıyı yorumuyla topluluk kurallarını ihlâl ettiği konusunda bilgilendirecek. Bu kişi saldırgan ve kurallara aykırı yorumlar paylaşmaya devam ederse, 24 saatlik bir ceza alacak ve bu süre zarfında yorum yapamayacak.

Yorumunun haksız yere kaldırıldığını düşünen kullanıcılar, geri bildirimlerini şirketle paylaşabilecek. Yapılan açıklamada bu politikanın test edildiği ve etkisinin görüldüğü belirtildi.

YouTube sosyal medyanın en “toksik” yorum bölümlerinden birine sahip

YouTube sosyal medyadaki en “toksik” yorum bölümlerine sahip platformlardan biri. Videoların yorum bölümlerinde sahte ödül ve kripto dağıtan botlara da sıklıkla rastlanıyor. Bu problemi çözmek için de harekete geçen şirket, makine öğrenme ve otomatik tespit sistemleriyle istenmeyen yorumları azaltmayı hedeflediğinin altını çizdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER