Eğlence

YouTube Xbox One X uygulaması 4K desteği ile güncellendi

microsoft xbox one x
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

youtube xbox one xYouTube Xbox One X uygulaması, uzun süredir beklenen 4K desteğine sonunda kavuştu. Artık Microsoft’un en yeni oyun konsoluna sahip olanlar, YouTube üzerinden 4K içerik izleyebilecek.

Xbox One X sahiplerinin HDR desteği içinse biraz daha beklemesi gerekiyor. Microsoft’tan yapılan açıklamada, YouTube uygulamasının Xbox One S’te de hem 4K hem de HDR desteği sunacağı belirtildi. Xbox One S için yakında daha fazla bilgi paylaşma sözü veren Microsoft, 4K ve HDR desteğinin Xbox One S’e gelişi konusunda da bir tarih işaret etmedi.

Google, Xbox One için 4K desteği sunma konusunda oldukça yavaş davranıyor. 4K Blu-ray desteğine sahip Xbox One S, 2016’nın ağustos ayında satışa sunulmuştu. Ancak konsol sahipleri hâlâ YouTube uygulaması üzerinde 4K çözünürlüklü video izleyemiyor. Bu desteğin 2017 sona ermeden hazır hâle gelmesi de pek muhtemel görünmüyor.

YouTube Xbox One X uygulaması 4K spor ve oyun yayınları için ideal

YouTube Xbox One X uygulaması 4K çözünürlük videoları 60 fps’de oynatabiliyor. Bu da uygulamayı oyun görüntülerini ve spor müsabakalarını izlemek için ideal hâle getiriyor. 4K desteğini getiren güncelleme dağıtıma çıkarken, sabırsız Xbox One X sahipleri güncellemeye Windows Mağaza üzerinden de erişebiliyor.

İLGİLİ HABERLER