Teknoloji

YouTube Logan Paul’un kanalında reklam gösterimine yeniden başladı

youtube logan paulYouTube Logan Paul’un kanalında reklam gösterimini yaklaşık iki hafta önce “geçici” olarak durdurmuştu. Şirketten o dönemde yapılan açıklamada Paul’un diğer içerik sahipleri ve reklam verenler için zararlı olabilecek bir eylemde bulunduğu belirtilmişti.

Polygon’da yer alan habere göre, YouTube Paul’un kanalında reklam gösterimine 27 Şubat itibarıyla tekrar başladı. Ancak bu durum, Paul’un tamamen affedildiği anlamına gelmiyor. YouTube’un yıldız ismini 90 gün boyunca izleme sürecine tabi tutacağı belirtildi.

Bu 90 günlük süre boyunca Paul videolarından para kazanmaya devam edebilecek. Ancak videoları YouTube’un Trendler bölümünde gösterilmeyecek. Buna ek olarak, Paul’un kanalına abone olmayan ama videoları kaçırmadan izleyenlere de yeni video bildirimi gönderilmeyecek.

Paul’un YouTube kanalı, 2017’nin sonunda intihar etmiş bir kişinin göründüğü bir videoyu yayınlamasından bu yana mercek altında. Yoğun tepkiyle karşılaşan Paul, videoyu geri çekmesine rağmen tepkilerden kurtulamamıştı. YouTube o dönemde ilk olarak Paul’u “Preferred” isimli reklam programından çıkarmış ve YouTube Red projelerini iptal etmişti.

YouTube Logan Paul’e çeşitli yaptırımlar uygulasa da, bu yaptırımların uzun vadeli olmadığını hissettirmişti. YouTube CEO’su Susan Wojcicki, şubat ayının başında yaptığı bir açıklamada Paul’un platformdan atılmasını gerektiren bir durum olmadığını belirtmişti.

İLGİLİ HABERLER