Eğlence

YouTube CEO’su: Logan Paul platformdan atılmayı hak etmiyor

logan paulYouTube CEO’su Susan Wojcicki’ye göre, son günlerin tartışmalı ismi Logan Paul, en azından şimdilik platformdan atılmayı hak etmiyor. Paul, Japonya seyahatinde kaydettiği ve intihara teşebbüs etmiş birinin görüntülerinin bulunduğu videoyu yayınladığı günden bu yana yoğun biçimde eleştiriliyor. Bu eleştirilere karşı kademeli olarak aksiyonlar alan YouTube, son olarak Paul’in hesabınının gelirlerini geçici olarak dondurmuştu.

Code Media konferansında konuşan Wojcicki, Paul’ün henüz YouTube’dan atılmayı gerektirecek bir eyleminin olmadığını belirtti. Wojcicki konuya ilişkin olarak şu ifadeleri kullandı: “Paul, üç uyarıya sebep olacak bir eylemde bulunmadı. İnsanları kafamıza göre platformdan atamayız. Bununun için bir politika ihlâlinin olması gerek. Bizim de sabit kurallarımız olmalı. Bu bir tür hukuk kodu.”

Wojcicki, konuya ilişkin açıklamayı etkinliğin moderatörü Kara Swisher’dan gelen “YouTube neden doğrudan Paul’ü platformdan atmadı?” sorusu üzerine yaptı. YouTube CEO’su ise bir videonun “zevksiz” olarak tanımlanmasının o videonun sahibini platformdan atmaya yetmeyeceğini söyleyerek sözlerine şu şekilde devam etti: “Birinin zevksiz bulduğu bir video, başkası tarafından aynı şekilde değerlendirilmeyebilir. Bizim tutarlı yasalarımız olmalı ve bunları milyonlarca videoya ve içerik sahibine uygulayabilmeyiz.”

Wojcicki’nin açıklamaları, YouTube’un “saldırgan” videoları kaldırması için gördüğü baskının biraz daha arttığını gözler önüne seriyor. Tüketici ürünleri pazarının önemli oyuncularından biri olan Unilever, kısa süre önce çevrimiçi ortamdaki “zehirli” platformları terk edeceğini duyurmuş ve “topluma olumlu katkı yapmayan mecralardan kaçınacağını” açıklamıştı.

Logan Paul tartışmalı videosunun ardından özür dilemişti

Logan Paul, tartışma yaratan videosunu gelen tepkilerin ardından yayından kaldırmış ve sosyal medya aracılığıyla özür dilemişti. Bir süre YouTube’a ara veren Paul, 3 haftalık bir aranın ardından platforma geri dönmüştü. Tartışmalı videosuyla intihar konusundaki bilinci artırmayı istediğini söyleyen Paul, bu süreçte önemli iş anlaşmalarını kaybetmişti.

İLGİLİ HABERLER