Teknoloji

YouTube çocukları korumaya yönelik önlemler almaya devam ediyor

youtube sıra

YouTube, çocuklara yönelik olduğunu düşündüğü videolarda hedeflenmiş reklam gösterimini durdurma konusundaki çalışmalarında sona yaklaşmışa benziyor. Şirketin bu hamlesiyle ABD Federal Ticaret Komisyonu’nu (FTC) sakinleştirmeye çalıştığı söylenebilir. Komisyon, bir süre önce YouTube’un veri toplama ve platformdaki genç kullanıcıları koruyamaması nedeniyle Çocukların Çevrimiçi Gizliliğini Koruma Yasası’nı (COPPA) ihlâl edip etmediğini incelemeye almıştı.

Pew Research tarafından kısa süre önce yapılan bir araştırma, ilginç sonuçları ortaya koymuştu. Araştırmaya göre, YouTube’da 13 yaş altındaki çocukların görüldüğü videoların ortalama izlenme sayıları, diğer videoların izlenme sayılarını üçe katlıyor.

FTC ve Google’ın konuyla ilgili olarak temmuz ayında bir uzlaşmaya vardığı iddia edilmişti. YouTube’un çatı şirketinin milyonlarca dolarlık bir cezayı ödemeyi kabul ettiği öne sürülürken, anlaşmanın tüm hükümleri ve resmiyeti şimdilik ortaya çıkmış değil.

YouTube ise bir süredir bu konudaki eksiklerini kapatmak için çalışıyor. Çocukların göründüğü videoları yorumlara kapatan şirket, çocukları riske attığını düşündüğü videoların tavsiyesini de sınırlamıştı. Ancak bu adımları yeterli bulmayan tüketici grupları, YouTube’u FTC’ye şikayet etmekten geri kalmamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER